Gemeente Venray


25 mei 2009

Eerste speelterreinen Aan den Heuvel klaar

Op woensdag 20 mei hebben kinderen uit de buurt samen met wethouder Patrick van der Broeck de eerste twee speelterreinen in de woonwijk Aan den Heuvel officieel geopend. Aan de Schans zijn toestellen en voorzieningen geplaatst voor kinderen tot zes jaar en op de hoek Torenvalk Buizerdlaan voor kinderen tussen de zes en twaalf jaar.

De speelterreinen maken deel uit van een totaalplan voor speelvoorzieningen in de gehele omgeving Aan den Heuvel/Laagheide. Dit totaalplan is een uitwerking van het speelruimteplan van de gemeente Venray. In dit speelruimteplan heeft de gemeente vorig jaar beschreven binnen welke kaders de verdeling en de invulling van speelruimtes plaatsvindt.

Aanwonenden kiezen zelf speeltoestel

Direct aanwonenden van deze speelterreinen konden zelf kiezen wat voor soort speeltoestellen ze graag wilden. Middels een enquête konden ze kiezen uit twee varianten voor de inrichting van `hun' speelterrein. De variant die de meeste stemmen kreeg is gerealiseerd.

Verdeling over leeftijdscategorieën

In het totaalplan voor de omgeving Aan den Heuvel/Laagheide zijn speelvoorzieningen voor alle leeftijdscategorieën vertegenwoordigd, verdeeld over de woonwijk. Zo is eerder al een trapveldje voor de oudere jeugd aangelegd aan de Hoogheidseweg. Bij de verdeling naar de leeftijdscategorieën heeft de gemeente ook gekeken naar de onderlinge afstanden van de speelplaatsen. De voorzieningen voor de oudere jeugd zijn verder van elkaar verwijderd, terwijl de speelvoorzieningen voor kleine kinderen juist dichter bij elkaar liggen. Bij de verdeling van de voorzieningen over de wijk heeft de gemeente ook rekening gehouden met de bestaande groenstructuur. Waar mogelijk sluiten de speelterreinen hierop aan. Aansluitend op de vorderingen van de woningbouw, realiseert de gemeente nog een aantal speelterreinen in het gebied Aan den Heuvel/Laagheide.