Ingezonden persbericht


Nr.146
Hilversum, vrijdag 22 mei 2009

EO-PROGRAMMA'S IN WEEK 22

7th Heaven, maandag 25 mei, 17.35 uur, Nederland 2 Amerikaanse dramaserie

Vrijdagavond
Het is vrijdagavond en iedereen heeft plannen gemaakt, behalve Lucy. Simon neemt Deena mee uit eten voor haar verjaardag en zelfs Ruthie heeft een afspraakje. Ze krijgt de keurige Donovan te spelen die vertelt dat hij baby's walgelijk vindt. Diezelfde avond rijdt Matt met sergeant Michaels mee in de politie-auto voor een schoolproject. Een oproep om een einde te maken aan een feest dat geluidsoverlast veroorzaakt, heeft voor Matt nogal wat voeten in de aarde...

Ingang Oost, maandag 25 mei, 19.25 uur, Nederland 1 Mevrouw Veerman is op een verkeerde manier uit bed gestapt. Ze heeft hierbij mogelijk haar pols gebroken. De heer Van Dijk kan zijn knie nauwelijks nog bewegen. Sophie van Zonneveld is door de röntgenafdeling doorgestuurd. Ze heeft tijdens gymles mogelijk haar onderarm gebroken. De Ambuancedienst brengt de heer Blankenstijn. Hij heeft last van een drukkend gevoel op de borst.

Onverwacht Bezoek, maandag 25 mei, 22.10 uur, Nederland 1 De zussen Carin en Froukje zijn grotendeels opgegroeid in Nunspeet, maar woonden ook een aantal jaren met hun ouders in Kenia. Door het reizen hebben zij een heel hechte band gekregen en voor Carin was het heerlijk om haar zus in de buurt te hebben toen zij met haar zoontje door haar man werd verlaten. Het was voor haar dan ook een ingrijpend toen Froukje ging trouwen met haar grote liefde uit Alaska en naar de andere kant van de wereld vertrok. Froukje werd door haar schoonfamilie liefdevol opgenomen, maar de band die ze met haar eigen zus heeft, blijft uniek.

Ook Carin stapte weer in het huwelijksbootje en nu ze een kindje verwacht, is het gemis van haar zus in Alaska extra groot. Uitbundig en emotioneel is het weerzien als Carin onverwacht bij Froukje in Alaska op bezoek komt.

Onverwacht Bezoek is een programma over Nederlanders die om zeer uiteenlopende redenen voorgoed hun land hebben verlaten. Zij hebben hun dierbaren moeten achterlaten om een totaal nieuw bestaan op te bouwen in verre en exotische oorden. Door hun vertrek hebben ze vrienden en familie al heel lang niet meer gezien. Zonder dat zij ook maar enig vermoeden hebben, komt er onverwacht bezoek.

40 Dagen zonder Seks, dinsdag 26 mei, 20.30 uur, Nederland 3 Maaike
In 40 dagen zonder seks gaan zeven jongeren de uitdaging aan om zich veertig dagen van alle vormen van seks te onthouden. Zij maken deel uit van een jongerencultuur waarin seks een belangrijke plek inneemt. Door veertig dagen te 'vasten', creëren ze voor zichzelf de mogelijkheid om te kijken naar de plek die seks in hun leven inneemt.

Maaike is 20 jaar en loopt stage in een hotelbar voor haar opleiding Toerisme. Haar grote hobby is snowboarden en natuurlijk seks. Maaike heeft 1 à 2 keer in de week seks. Ze werkt achter een bar en leert veel toeristen kennen. Ook kent ze genoeg jongens die ze kan sms-en of bellen als ik zin heeft.

Maaike wil in haar 40 dagen kijken of ze zichzelf kan terugvinden. "Mijn laatste relatie is heel naar geëindigd en nu durf ik geen jongen meer te vertrouwen. Dat zou ik willen veranderen." Maar nadat Arie haar heeft overvallen staat er alweer een pittig snowboardfeestje gepland. En die leiden meestal tot seks. Lukt het Maaike om zich staande te houden?

7th Heaven, dinsdag 26 mei, 17.35 uur, Nederland 2 Amerikaanse dramaserie
Met gemengde gevoelens ziet Matt uit naar de trouwdag van zijn ex-vriendin Heather met Mason. Een dag voor de bruiloft, probeert hij Heather op andere gedachten te brengen, maar dat valt niet in goede aarde... Annie ziet, tot haar grote verbazing, schoonzus Julie uit het kantoor van Dr Hastings, de verloskundige, komen. Ze zou toch niet zwanger zijn?

Intensive Care, dinsdag 26 mei, 19.27 uur, Nederland 1 Kijkoperaties bij kinderen
Steeds meer operaties kunnen m.b.v. een kleine camera in buik of borstholte worden uitgevoerd. Het voordeel is snel herstel en minimale littekens. Juist bij kinderen is dat een groot voordeel, zoals getoond wordt door een team van speciaal opgeleide chirurgen van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Een reportage over academisch-medische topzorg op de Intensive Care-afdelingen van ziekenhuizen in Nederland.

Rail Away, dinsdag 26 mei, 19.55 uur, Nederland 2
Engeland Kent/Canterbury-Brighton
Een nieuwe documentaireserie over markante spoorlijnen in de wereld. In elke aflevering wordt een treinreis gemaakt, waarbij onderweg ook aandacht is voor bijzondere lokaties. De eeuwenoude stad Canterbury, godsdienstig centrum van Groot Britannie, is het begin van een treinreis door Kent en Sussex. Na Ashford reizen we door drooggelegde moerassen tot we bij Hastings de kust bereiken. Na krijtrotsen, slag- en hopvelden stappen we in het prachtige station van Brighton uit.

7th Heaven, woensdag 27 mei, 17.35 uur, Nederland 2 Amerikaanse dramaserie
De bruiloftsgasten zijn verbijsterd als Matt Heather voor het altaar wegsleept om haar te verhinderen met Mason te gaan trouwen. In haar trouwjurk slaat Heather vervolgensop de vlucht. Niet lang daarna komt een dolgelukkige Julie vertellen dat ze in het huwelijksbootje gaat stappen met Dr Hastings. Ogenschijnlijk reageert Eric kalm, maar inwendig is hij min of meer in shock want Dr Hastings is niet bepaald zijn grote vriend. Intussen komt Heather achter de waarheid van Mason die er een scharrel op nahield en probeert Matt Shana ervan te overtuigen dat hij echt van haar houdt...

7th Heaven, donderdag 28 mei, 17.35 uur, Nederland 2 Amerikaanse dramaserie
Eric Camden kan het allemaal amper bolwerken: gezinsuitbreiding, pastorale gesprekken in de kerk en zijn ouders op bezoek - niet wetende dat hun dochter Julie inmiddels is getrouwd en een baby verwacht. Daarbij komt dat Matt op het punt staat het ouderlijk huis te verlaten omdat hij een geschikte kamer heeft gevonden. Mary en Lucy zijn echter opgetogen over Matt's vertrek want eindelijk kunnen ze zijn oude kamer gebruiken...

Elly en de Wiebelwagen, vrijdag 29 mei, 14.38 uur, Z@pp Vlammetjes

Elly vertelt over vlammetjes bovenop het hoofd van een heleboel mensen. Kurk wil graag vlammetjes uit zijn mond. Dat heeft hij gezien verderop in het bos. Daar is een vuurspuwer. Maar de vuurspuwer praat een andere taal. Hoe moet Kurk nu leren hoe hij ook kan vuurspuwen? Dop heeft een slim idee. Maar Elly gooit er een emmer water over!

7th Heaven, vrijdag 29 mei, 17.35 uur, Nederland 2 Amerikaanse dramaserie
Herstellende van zijn hartaanval, ziet Eric Camden het leven alleen maar van de zonnige kant. Terwijl hij op niet al te subtiele wijze zijn zegeningen telt, probeert de rest van het gezin de dagelijkse rompslomp het hoofd te bieden. Daarbij ploeteren Mary en Annie aan een wiskunde vraagstuk, neemt niemand de rol van Simon als heer des huizes serieus en zoekt Lucy naar haar ware bestemming in het leven...

Checkpoint, zaterdag 30 mei, 9.55 uur, Nederland 3 Afwassen zonder afwasmiddel gaat niet zo makkelijk. Toch gaat het testteam op verschillende manieren proberen om aangekoekt vuil weg te krijgen. Jongens zijn natuurlijk veel sterker dan meisjes, maar is dat wel zo? Dat gaan we uitvechten! Met vuurwerk kun je lekker knallen. En kan vuurwerk een vol aquarium opblazen? En wil je zien wat er gebeurt als er vuurwerk afgaat in je hand?

Checkpoint is een programma voor échte jongens en stoere meiden. Het programma speelt zich af in een loods, op een geheime plek, ergens in Nederland. Voor Checkpoint is die loods de testruimte waar presentator Klaas van Kruistum samen met een team van stoere jongens en meiden allerlei zinnige en soms ook onzinnige testen uitvoert.

Nederland Zingt, zaterdag 30 mei, 18.30 uur, Nederland 2 Koor- en samenzang vanuit de St. Maartenskerk te Zaltbommel. Medewerkers zijn:
Chr. Gem. Zangver. Sursum Corda uit Bruchem; Chr. Gem. Zangver. Con Amore uit Nieuwaal; Chr. Gem. Zangver. Marijke uit Gameren; Chr. Gem. Zangver. De Vervulde Wens uit Nederhemert; Chr. Gem. Zangver. Looft den Heer uit de Meern; Int. Gospelkoor SJOFAR onder leiding van Hanneke Reinink; Drums: Dennis van der Weiden; Martin Mans Formation; Sopraan: Maria den Hertog; Hobo: Anja van der Maten en Sandra Zoer; Harp: Germine Machielse; Pauken: Nynke de Jong; Imperial Brass; Vleugel: Bert van der Weiden; Hoofdorgel: Martin Mans. Algehele muzikale leiding: Martin Zonnenberg.

Een Goed Begin, zaterdag 30 mei, 19.00 uur, Nederland 2 Afscheid nemen. Daar gaat het dit keer over in Een Goed Begin. Want Jan-Willem en Marlinde Tamminga gaan met hun twee kinderen naar de binnenlanden van Borneo om te werken in een kinderdorp waar verwaarloosde kinderen worden opgevangen en geschoold.

Jan-Willem en Marlinde ontmoeten elkaar midden in hun studententijd. Nog maar net getrouwd krijgt Jan-Willem een stage-plek op Borneo in het kinderdorp, 2 maanden later volgt Marlinde. Het wordt voor hen een bijzonder avontuur, en een omslag in hun leven. Een periode waarin ze God opnieuw leren kennen en zien hoe veel ze kunnen betekenen voor de kinderen in het dorp. Ze keren terug naar Nederland, studeren af, krijgen werk en een mooie dochter. Maar het werk op Borneo laat hen niet meer los. Langzaam komen ze tot de conclusie dat ze terug willen, maar nu voor langere tijd. Dan wordt Marlinde weer zwanger en moet de vertrekdatum worden uitgesteld.

In Een Goed Begin volgt Mirjam Jan-Willem en Marlinde tijdens de laatste weken voor het vertrek naar Borneo. Twee volle en emotionele weken waarin Jan-Willem en Marlinde hun huisraad weggeven, een afscheidsfeest organiseren voor familie en vrienden en een kerkdienst meemaken waarin de pasgeboren Yanoah wordt opgedragen. Hoe gaan ze het redden met een meisje van drie en een pasgeboren baby in een klein huisje in de rimboe?

Nederland Zingt op Zondag, zondag 31 mei, 9.00 uur, Nederland 1 In Den Haag is ds. Arie van der Veer te gast bij het echtpaar Matthijs en Lindsey Vlaardingerbroek. Vanuit een oude dokterspraktijk naast hun woonhuis organiseren zij verschillende evangelisatieactiviteiten voor wijkbewoners. Ds. Arie ontmoet niet alleen het echtpaar, maar heeft ook gesprekken met "Henkie", die zeker niet op z'n mondje gevallen is. Ds. Arie van der Veer houdt de meditatie afgewisseld met koor- en samenzang. Samenzang eerste blok vanuit Stichting de Hoop in Dordrecht, tweede blok vanuit de Oude kerk in Delft.

Omega Code, zondag 31 mei, 14.30 uur, Z@pp
Het splinternieuwe spel van de Omega Code vergt veel evenwicht en balans. Wie kan het beste het lichaamsgewicht schatten van zijn supporters? Want daarmee kunnen de kandidaten deze ronde winnen. Daarnaast moeten ze ook nog vragen beantwoorden over het verhaal van de zoon die wegging en terugkwam. Weten de kandidaten waar dit verhaal over gaat? Want het team met de meeste sleutels, speelt de finaleronde en maakt dan kans op de felbegeerde spelcomputer!

ontopic, zondag 31 mei, 23.50 uur, Nederland 3
Ontopic is hét discussieplatform waarin de ontmoeting en confrontatie van jongeren met totaal verschillende achtergronden centraal staat. Drie pittige stellingen uit de actualiteit en de Nederlandse jongerencultuur brengen wekelijks etnische, culturele en religieuze overeenkomsten aan het licht. Het ontopic-cabaretduo, presentator Manuel Venderbos of een andere bekende Nederlander/deskundige leidt de stellingen in. Deze week zijn de onderwerpen: Pedofielen hebben geen recht op privacy (Cabaret), Gelovigen zijn preuts (Kim Holland), Nederlandse mannen hebben geen manieren (Lexter).

Hoedoejijdat.nu, zondag 31 mei, 00.15 uur, Nederland 2 In het tv-programma Hoedoejijdat.nu is de hoofdgast iemand die met een vraag of probleem rondloopt en die daarmee een stap verder geholpen wil worden. Herman Wegter, een van de presentatoren, bezoekt de gast thuis en vraagt van wie hij hulp wil: van een dominee, een coach of liever toch van een ervaringsdeskundige. Ze bekijken een filmpje van de deskundige, waarop die iets uit zijn eigen ervaring vertelt en een concrete tip geeft. Met die tip gaan Herman en de gast aan de slag. Zou het werken? Ondertussen zoekt Mirjam Bouwman uit of er meer mensen zijn die met dit probleem zitten en hoe zij het aanpakken.

Hoedoejijdat.nu is elke zondagavond laat te zien rond de klok van 24.00 uur op Nederland 2. De herhaling is op zaterdagochtend 9.00 uur (Nederland 2).

Kijk ook op de internetsite www.hoedoejijdat.nu. Daar kun je filmpjes zien met ervaringen van anderen. Allerlei vragen over onderwerpen als eenzaamheid, bidden, vergeving en zelfbeeld komen aan de orde. Wie weet, helpt dat jou ook een stap verder!


---

Noot voor redactie,