NOVA
In NOVA, 25 mei 2009: geweld tegen politie neemt toe

Geweld tegen politie neemt toe
Bij incidenten in Tilburg en Den Haag hebben tientallen mensen dit weekend de politie belaagd: in Den Haag mondde een feest ter ere van veertig jaar Marokkaanse migratie uit in een grote vechtpartij tussen bezoekers en de politie, en in Tilburg keerden tientallen jongeren zich tegen de politie nadat de politie een 21-jarige inwoner van de stad had gearresteerd bij een massale vechtpartij.

De Raad van Hoofdcommisarissen constateert dat politie-agenten steeds meer geconfronteerd worden met geweld. In de studio reageert Frans Heeres, korpschef politie Midden- en West-Brabant.

Oud-minister Albright in top Haags Instituut
De Amerikaanse oud-minister Madeleine Albright is bereid zitting te nemen in de raad van toezicht van een nieuw onderzoeks- en opleidingsinstituut in Den Haag, die - in samenwerking met de Universiteit Leiden - moet uitgroeien tot één van de belangrijkste opleidingen op het terrein van vrede, recht en internationale veiligheid. In NOVA een gesprek met Madeleine Albright.

Vaker verwarring bij rechtszaken
Wetenschappelijk deskundigen moeten duidelijkheid geven in de rechtszaal, maar steeds vaker zorgen ze juist voor verwarring. In NOVA een verslag over de steeds ingewikkelder geworden rechtsgang.

Presentatie: Twan Huys

(Onderwerpen onder voorbehoud)
Verbijstering bij buren Yettaw
In gesprek met Carlos Ruiz Zafón
Het declaratieschandaal in Groot-Brittannië blijft zich uitbreiden. Hoog tijd dat ook het declaratiegedrag van Nederlandse poltici wordt onderzocht.
OP TV
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht
http://www.novatv.nl