Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

KNWU verlengt samenwerking Shimano Benelux

Nieuwegein, 25 mei 2009 - Shimano Benelux, exclusief distributeur van Shimano, PRO en vele andere topmerken op fietsaccessoire gebied, heeft zich voor nog eens 4 jaar verbonden aan de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU). Alles voor de fietsen, behalve het frame en de banden, van de disciplines baan en fietscross worden tot en met 2012 geleverd door de trouwe supplier. Tevens stelt Shimano Benelux helmen van het merk Giro beschikbaar aan de verschillende nationale selecties.

Shimano Benelux en de KNWU hebben een lange duurzame relatie. Shimano is al sinds 1996 verbonden aan de KNWU. Erik Naberman, directeur van Shimano Benelux licht de verlenging toe: "Nationale selecties vormen de ultieme topsport. Het is erg belangrijk dat ze op kwalitatief hoogwaardig materiaal rijden. Daarnaast doen we op deze manier iets terug voor de wielersport in Nederland, want onze steun komt uiteraard ten goede aan de gehele KNWU dus iedere licentiehouder profiteert hier indirect van." Joost van Mierlo, Manager Marketing van de KNWU vult aan: "De langdurige samenwerking met Shimano is belangrijk voor de ontwikkeling van de KNWU. Sporters eisen per discipline verschillende speciale materialen, Shimano voorziet daarin en ontwikkelt, daar waar nodig, nieuwe onderdelen."

Shimano Benelux is de officiële distributeur van Shimano fietsonderdelen en -accessoires in België, Nederland en Luxemburg. Het bedrijf is eigendom van Shimano Inc. een beursgenoteerde onderneming uit Osaka Japan. Naast het merk Shimano vertegenwoordigt Shimano Benelux tevens op grotendeels exclusieve basis 17 andere topmerken op fietsgebied. Op dit moment zijn 56 mensen direct en ruim 100 mensen indirect werkzaam bij Shimano Benelux BV.

Noot voor de redactie: (