Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

UNIEKE EUROPESE ELAND-TWEELING GEBOREN IN JARIG DIERENRIJK

Bezoekers denken tijdens Pinksterweekend mee over namen

Nuenen, maandag 25 mei 2009 - Dierenrijk, dat dit jaar zijn vijfde verjaardag viert, heeft er dit weekend twee nieuwe en kerngezonde bewoners bij gekregen. Moeder eland Elke is bevallen van een tweeling. De geboorte van een Europese eland in Nederland is bijzonder: volgens de dierverzorgers kwam deze ondersoort de afgelopen jaren niet in een Nederlandse dierentuin ter wereld. Moeder Elke, vader Iwan en hun twee kinderen maken het erg goed en zijn nu al buiten zichtbaar voor bezoekers in Dierenrijk.

In Dierenrijk is de feestvreugde groot. Nog maar net bekomen van het vijfde verjaardagsfeestje van enkele weken geleden, werden de verzorgers in het Brabantse dierenpark afgelopen zaterdag verrast door de geboorte van niet één maar twee kleine Europese eland-jongen. Moeder Elke en haar twee jongen maken het zo goed, dat zij zich al veelvuldig showen aan bezoekers van Dierenrijk. Bezoekers mogen aankomend Pinksterweekend meedenken over namen. Naar verwachting kunnen de verzorgers voor het eind van de week waarnemen welk geslacht de twee jonge elanden hebben.

Europese elanden
De Europese eland leeft in het het wild in het noordelijkste deel van Europa. Hij wordt tot 27 jaar oud en weegt 200 tot wel 825 kilo. De Europese elanden behoren tot de grootste elandensoort ter wereld. De geweien van mannetjeselanden kunnen tot wel twee meter breed worden, waarmee ze in de paartijd indruk proberen te maken op de vrouwtjes. Dit valt niet altijd mee, aangezien elanden niet in groepen rondtrekken.