Antwerpse Grote Markt wordt Noord-Hollandse weide tijdens lancering Graskaas Primeur

25/05/2009 16:16

Wondergarden

Vandaag werd op de Antwerpse Grote Markt de Graskaas Primeur gelanceerd. Hiervoor werden kosten noch moeite gespaard. De Grote Markt werd namelijk omgetoverd in een Noord-Hollandse weide inclusief koeien.

Graskaas Primeur is een jonge Gouda kaas die voller, romiger en beter van smaak is. De melk van koeien die vers lentegras hebben gegeten wordt hiervoor gebruikt en zorgt voor een unieke smaak.

De graskaas Primeur ligt vanaf vandaag in de winkel.

De graskaas Primeur werd in Antwerpen gelanceerd omdat uit studies blijkt dat in Antwerpen het meeste kaas van Vlaanderen wordt gegeten.

Vandaag kreeg Antwerpen als eerste Vlaamse stad de kans om de graskaas Primeur te proeven. Dit gebeurde tijdens een groots evenement waarbij de Antwerpse Grote Markt omgetoverd werd in een Noord-Hollandse weide inclusief koeien.

De graskaas Primeur is een unieke kaas. Hij is gemaakt op basis van melk van koeien die lentegras hebben gegeten. Hierdoor krijgt de kaas een vollere en rijkere smaak.

Voor de lancering kreeg de stad Antwerpen hoog bezoek want niemand minder dan Roger De Backer Ambassadeur van de Stichting Eregilde Noord-Hollandse kaas sneed officieel het eerste stukje aan.

"Iedereen kent de nieuwe maatjes en de Beaujolais Nouveau maar bijna niemand weet dat er ook bij kazen verschillende seizoenen bestaan.", zegt de ambassadeur. "Daarom hebben we er ook voor gekozen om dit extra in de verf te zetten door Antwerpen te kiezen als officiële lanceringsplaats voor de graskaas Primeur.", besluit hij tenslotte.

Weinigen weten dat Antwerpen ook een kaasstad is. Naast het feit dat er in Antwerpen een Kaasrui en een Kaasmarkt bestaat wordt er in Antwerpen ook het meeste kaas gegeten van Vlaanderen.

De graskaas Primeur ligt vanaf vandaag in alle Delhaizes en in alle kaasspeciaalzaken. Meer informatie over deze unieke kaas is ook verkrijgbaar op www.oudendijk.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel