Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Ruim 1 op de 3 Nederlanders weet niet waar zijn eten vandaan komt
Ontdek waar zuivel vandaan komt tijdens de Campina Open Boerderijdag

Woerden, 25 mei - Ruim 1 op de 3 Nederlanders weet vaak niet waar de producten die ze eten vandaan komen. Tegelijkertijd vindt 1 op de 3 Nederlanders dit wel belangrijk om te weten. Bij de keuze voor een product hecht een meerderheid evenveel waarde aan gezond eten als aan genieten. Dat blijkt uit onderzoek van Campina, uitgevoerd door TNS NIPO. Campina speelt hierop in met de vierde Campina Open Boerderijdag die plaatsvindt op tweede pinksterdag. Bezoekers kunnen dan zelf ontdekken wat de herkomst van zuivel is en ervaren dat Campina zuivel zowel lekker als goed is.

Genieten en bewust eten
Lekker en gezond zijn voor twee derde van de Nederlanders aspecten die even belangrijk zijn. Vooral vrouwen en ouderen willen graag genieten en verantwoord eten tegelijk. Als er een keuze tussen lekker en gezond moet worden gemaakt, kiezen Nederlanders wel vaker voor gezond, vooral vrouwen. Zuivel zien de meeste Nederlanders als een product dat ze op elk moment van de dag kunnen nuttigen.

Ga het vragen op de boerderijdagen
Aan de Zuivelbar op de Campina Open Boerderijdag kunnen bezoekers zelf de lekkere en goede elementen van Campina zuivel proeven. De melkveehouders beantwoorden tijdens deze dag alle vragen onder het motto 'Ga het vragen op de Boerderijdagen'. Zij verzorgen ook een rondleiding en organiseren verschillende activiteiten. Kinderen kunnen bijvoorbeeld een speurtocht doen en zaklopen. Door alle activiteiten en rondleiding van de boer is de Open Boerderijdag zowel een leuke als leerzame belevenis.

Het is inmiddels de vierde keer dat deze dag wordt georganiseerd. Vorig jaar bezocht een recordaantal van 75.000 mensen een boerderij in de buurt. Dit jaar geven 55 Campina- melkveehouders een kijkje in de zuivelkeuken. Bezoekers zijn welkom tussen 10.00 en 16.00 uur. Kijk op www.campina.nl voor een lijst met de deelnemende melkveehouders.