Gemeente Den Haag



The Hague Prize 2009 naar Dame Rosalyn Higgins

The Hague Prize for International Law gaat dit jaar naar de oud president van het Internationaal Gerechtshof, Dame Rosalyn Higgins. Dit heeft voorzitter dr. Bernard Bot van de The Hague Prize vandaag bekend gemaakt. Rosalyn Higgins ontvangt de prijs op donderdag 25 juni a.s. in het Vredespaleis, uit handen van burgemeester Jozias van Aartsen.

Over haar beslissing Dame Rosalyn Higgins te nomineren voor de The Hague Prize 2009 zegt de heer Bot: Dame Rosalyn krijgt de prijs vanwege haar buitengewone bijdrage aan de studie en praktijk van het internationale recht. Gedurende meer dan 50 jaar heeft zij zich op dat gebied bijzonder onderscheiden als rechtsgeleerde, advocaat, rechter, arbiter en president van het Internationaal Gerechtshof in Den Haag.

The Hague Prize for International Law wordt uitgereikt door stichting Haagse Prijs voor Internationaal Recht. Als kandidaten komen in aanmerking natuurlijke en/of rechtspersonen die door publicaties of in de rechtspraktijk zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van het internationaal publiekrecht en/of internationaal privaatrecht of de bevordering van de internationale rechtsorde. De prijs bestaat uit een erepenning, een certificaat en een bedrag van 50.000 euro. Kijk voor meer informatie op www.thehagueprize.nl