Ingezonden persbericht

ITSM 6.2 van FrontRange Solutions met asset management en lifecycle management

FrontRange Solutions, één van de toonaangevende aanbieders van oplossingen voor IT-beheer, heeft een nieuwe versie van de IT service management oplossing ITSM op de markt gebracht. ITSM 6.2 is volledig geïntegreerd met de FrontRange inventory management oplossing (Centennial Discovery) en de client lifecycle producten van Enteo. Dankzij de integratie kunnen gebruikers van de ITSM-oplossing een compleet network inventory aanmaken inclusief PC's en servers op non-Windows platforms als Linux, AIS, Solaris en Mac OSX. De network inventory beslaat ook mobiele apparatuur en randapparatuur als monitoren en printers.

Een complete network inventory is een prima hulpmiddel voor de afdeling IT-beheer of de IT-helpdesk. De data kunnen bijvoorbeeld van nut zijn bij de oplossing van IT-problemen, maar zijn ook van belang voor de ondersteuning van change en configuration management. De network inventory kan eveneens de basis zijn voor de ontwikkeling van software asset management (SAM) in organisaties.
De integratie van ITSM 6.2 met de FrontRange client lifecycle oplossing maakt het mogelijk om nieuwe computers snel en volledig te configureren en business software snel in de hele organisatie uit te rollen of te upgraden. Softwarefouten kunnen gelogd worden met behulp van de verbeterde self-service functionaliteit of met behulp van de FrontRange smartclient.

ITSM 6.2 stelt IT helpdesk gebruikers ook in staat om op afstand verbinding te maken met PC's om zo problemen te detecteren en op te lossen. De nieuwe Call Agent Toolbar geeft toegang tot de meeste gebruikelijke taken voor de registratie en het beheer van meldingen zonder de ITSM-interface te verlaten. Ook de Centennial License Manager kan direct vanuit de ITSM-console opgestart worden.

"Nu IT service management in veel organisaties steeds volwassener wordt, kunnen de nieuwe mogelijkheden voor integratie in ITSM 6.2 een bijdrage leveren aan kostenbesparing en een nog hogere productiviteit van afdeling IT-beheer. Juist in deze tijd is kostenreductie voor het beheer van de IT-omgeving een van de grootste uitdagingen. Die uitdaging was de drijvende kracht achter de ontwikkeling van ITSM 6.2", licht Kevin J. Smith, vice-president Products bij FrontRange Solutions toe.

Dankzij de volledige integratie van de oplossingen van Centennial en Enteo, die de afgelopen jaren werden overgenomen, is FrontRange Solutions in staat een complete oplossing voor IT service management te bieden. Onlangs werd ook de FrontRange SAM Suite geïntroduceerd, het eerste product van de Infrastructure Management Group van FrontRange. De nieuwe suite voor software asset management bestaat uit drie modules: asset discovery, licentie management en application lifecycle management en geeft een compleet en altijd up-to-date overzicht van alle software, die in een organisatie in gebruik is.