Provincie Zuid-Holland

Groot onderhoud Oranjesluisweg tussen Naaldwijk en Maasdijk (N 223)

De provincie Zuid-Holland start naar verwachting eind mei 2009 met groot onderhoud aan de Oranjesluisweg (N 223) tussen de gemeentes Naaldwijk en Maasdijk. Het gaat om het deel van de N 223 tussen de kruising met de N 220 (Maasdijk) en de kruising met de N 213 (Galgeweg / Burgemeester Elsenweg / Westerlee). Het asfalt op dit deel van de N 223 is aan onderhoud toe. Daarnaast worden een aantal maatregelen genomen om de verkeersveiligheid te verbeteren en wordt de snelheid verlaagd naar 60 km/u. Voor het doorgaande verkeer is de Oranjesluisweg afgesloten tijdens een week in de avond en nacht, en naar verwachting gedurende een volledig weekend. De werkzaamheden aan het fietspad nemen ongeveer vier weken in beslag.

De weg krijgt een nieuwe asfaltlaag en wordt voorzien van nieuwe en veiligere strepen. Om de veiligheid op de weg verder te verbeteren, wordt de snelheid teruggebracht naar 60 km/u. Ook voor fietsers wordt de veiligheid verbeterd. Zo komt er een fietsoversteek in de bocht ter hoogte van de Sint Jorisbrug en wordt het fietspad duidelijker gemarkeerd bij de in- en uitritten naar woningen. Om de afwatering te verbeteren wordt het fietspad verhoogd en wordt de betonnen afwateringsgoot naast het fietspad vervangen. Tot slot wordt het perron bij de bushalte Maasdijk verhoogd zodat het instappen in de bus gemakkelijker wordt.

Afsluiting hoofdrijbaan 's nachts
De Oranjesluisweg is een belangrijke route tussen de A 20 en het Westland. Om de doorstroming van het verkeer zo min mogelijk te verstoren, werkt de provincie gedurende één week in de avond- en nachturen. Overdag is de rijbaan gewoon open. Naar verwachting wordt er aansluitend een volledig weekend gewerkt. Op deze manier blijft de hinder voor het verkeer beperkt.

De rijbaan is afgesloten op de volgende dagen en tijden:
*van maandag 25 mei tot vrijdag 29 mei elke avond van 20:00 uur tott 06:00 uur 's ochtends, en

*in het weekend van 29 mei tot en met 1 juni tussen vrijdagavond 211:00 uur en maandagochtend 06:00 uur. In dit weekend is de weg 24 uur per dag afgesloten. Deze planning is onder voorbehoud.

Werk aan het fietspad
Vanaf 2 juni wordt er gedurende ongeveer vier weken aan het fietspad gewerkt. Deze werkzaamheden vinden overdag plaats. In verband met de verkeersdrukte, is het niet veilig om fietsers over de hoofdrijbaan te leiden. Daarom kunnen fietsers gebruiken maken van een speciale 'fietstaxi'; een personenbusje met aanhanger. Men kan zijn/haar fiets op de aanhanger plaatsen en wordt dan naar het andere einde van de weg vervoerd. Dit busje stopt alleen aan het begin en het einde van de weg om fietsers op te pikken of af te zetten.

Bereikbaarheid en omleidingen
Doorgaand verkeer wordt 's avonds en 's nachts omgeleid. Door het inzetten van verkeersregelaars is de bereikbaarheid van de aan de weg gelegen woningen en bedrijven voor bestemmingsverkeer gegarandeerd. De provincie probeert zo de overlast van de werkzaamheden tot een minimum te beperken. De provincie vraagt omwonenden en weggebruikers begrip voor de tijdelijke overlast.

Omleiding bussen
De bussen worden omgeleid via de Groeneweg. De halte bij de Sint Jorisbrug komt hiermee tijdelijk te vervallen. Voor actuele informatie over de dienstregeling wordt verwezen naar www.connexxion.nl.

Afstemming met andere werkzaamheden
Bij de voorbereidingen van deze onderhoudswerkzaamheden heeft provincie Zuid-Holland de uitvoeringsperiode afgestemd met de betrokken gemeenten, Rijkswaterstaat, de hulpdiensten en het openbaar vervoer.

Meer informatie
Op de website www.n223.nl is actuele informatie te vinden. Vragen en opmerkingen over het groot onderhoud kunnen gestuurd worden naar n223@pzh.nl.

Bron: DBI, telefoon 070 - 070 441 72 54 / 070 - 441 68 56 / 06 21 10 29 67