Ingezonden persbericht


Persbericht

Datum: 20-05-2009

Wie: 35 BN-ers , Stichting Energy4All en Joost Hage Golfacademy & Events

Wat: Golfdag voor Energy4All

Wanneer: maandag 25 mei 2009

Waar: Overijssel, Ommen, Golf & Country Club Hooge Graven

Waarom: De ernst van energie- en stofwisselingsziekten bij kinderen behoeft meer bekendheid.

Golf- & Country Club Hooge Graven en Landgoed 't Laer te Ommen zijn aanstaande maandag 25 mei het toneel van een groots opgezette golfdag inclusief veiling voor de Stichting Energy4All.

Kinderen met een energie-stofwisselingsziekte maken onvoldoende energie. Hierdoor zijn zij snel moe en kunnen ze slechts 100 meter, of helemaal niet lopen. De energie-centrales van ons lichaam, de plek waar energie wordt gemaakt, zitten in alle organen. Bij niet goed werkende energie-centrales kunnen dan ook problemen optreden in alle organen van het lichaam zoals de hersenen, het hart en de spieren. Er zijn heel veel soorten energie-stofwisselingsziekten. De ernst varieert van snelle vermoeidheid tijdens het lopen tot overlijden op jonge leeftijd.

Per jaar worden in Nederland naar schatting 1 a 2 patiënten met deze ziekten geboren. Vaak worden ze pas laat ontdekt. Er is geen behandeling mogelijk. Door middel van het organiseren van deze golfdag wil de initiator Gina van Elburg van Joost Hage Golfacademy & Events in samenwerking met de Stichting Energy4All meer aandacht creëren voor energie-stofwisselingsziekten. Belangrijk is dat de diagnostische mogelijkheden verbeterd en medicijnen verder worden ontwikkeld voor deze groep van ziekten. Het organisatieteam (Jos van Wamel van Energy4All en Gina van Elburg van Joost Hage Golfacademy & Events) zet zich hier voor de volle 100% in met als belangrijkste doel de overlevingskansen van de patiëntjes te vergroten. Natuurlijk heeft de Stichting daarvoor fondsen nodig.

Voor deze golfdag zijn flights (teams) verkocht. Deze flights bestaand uit 3 zakenrelaties, vrienden of collega's en zij krijgen daarbij een meespelende Bekende Nederlander. Wij mogen rekenen op de komst van Jack van Gelder, Arnold Vanderlyde, Willibrord Frequin, Olga Commandeur, Jochem Myjer, Jochem van Gelder, Willem van Hanegem, Lia van den Berg, Winston Post, Cas Spijkers, Wilbert Gieske en een wel heel bekende mystery guest!

Deze BN-ers stellen zich de gehele dag beschikbaar om mee te doen aan deze golfdag. Zij spelen tezamen met 23 flights een golfwedstrijd over 18 holes.

Er zijn natuurlijk ook mogelijkheden voor de "niet-golfende" deelnemers maar die toch hun steentje willen bijdragen. Voor hen is er een speciale golfclinic samengesteld. Aan deze clinic doen o.a. John van de Heuvel, Eric van Tijn en Inge Diepman mee. Het is een eerste kennismaking met de golfsport, zij krijgen les van de pro's Armando Gracio, Willem Kruysifix en Joost Hage.

Joost Hage zal na afloop van de wedstrijd en de clinic zijn spectaculaire golfshow presenteren op de Driving Range van Golf- & Country Club Hoogegraven. Met deze golfshow trekt Joost over de hele wereld. Het is een uur lang top-entertainment en balvaardigheid. Wat Joost kan met een golfclub en een golfbaan is te enigszins te vergelijken met Cirque du Soleil maar dan in het klein. Het is jongleren, akrobatiek en perfect oog-bal coördinatie . De show is imposant vanwege het gebruik van diverse bizarre golfclubs zoals een hamer, een honkbalknuppel, een tuinslang, twee clubs tegelijk en een golfclub van 2 meter in combinatie met speciaal voor hem gecomponeerde muziek.

Tijdens de golfshow worden door Cas Spijkers gesponsorde bitterballen aangeboden. Zo is ook speciaal Energy4All gebak gesponsord door "de echte bakker Jan Meen" en zijn ook de lunchpakketten gesponsord. Heel veel organisaties hebben belangeloos hun medewerking aangeboden en prijzen beschikbaar gesteld voor de prijsuitreiking en de verloting om deze dag tot een groot succes te maken.

Zo zijn er eveneens voor de veiling die vanaf 19.30 uur gehouden zal worden op Landgoed 't Laer diverse unieke veilingitems aangeboden. Veilingmeesters Jochem Myjer en Jochem van Gelder zullen op geheel eigen wijze een ballonvaart, door de spelers getekende shirts van Chelsea en voetbalelftal Rusland geregeld door Guus Hiddink, een verblijf op Colourful Manor in Capetown, door Marco Borsato getekende DVD, vlieglessen, een Golf masterclass van Joost Hage en haute couture van de Canadese ontwerper Joseph Ribkoff, een week toeren in een Dethleffs Camper en nog veel meer onder de veilinghamer brengen. Twee veilingitems zijn van de hand van de Dedemsvaartse kunstenares Antonetta. Voor Energy4All stelt zij een kopie van het schilderij het Melkmeisje van Vermeer dat in het Rijksmuseum te Amsterdam hangt beschikbaar. Daarnaast in een passende lijst, door de schilderes zorgvuldig uitgekozen, heeft zij gekozen voor het naar eigen ontwerp en compositie geschilderde stilleven "Peren" als tweede item voor de veiling.

De aanwezige en meespelende artiesten zoals Ronnie Tober en Aristakes zullen tijdens het avondprogramma zorgen voor een muzikale begeleiding.

Het beloofd een spectaculair evenement te worden met na afloop een hopelijk nog spectaculairder bedrag aan opbrengsten voor deze ernstig zieke kinderen.

Together we can make a differance!