Gemeente Amersfoort


-----------------------

Opening nieuwe aansluiting A28

Op maandag 25 mei 2009 opent minister van Verkeer en Waterstaat, de heer ir. C.M.P.S. Eurlings officieel een nieuwe aansluiting op de A28, namelijk op- en afrit 8A. De nieuwe aansluiting zorgt voor een betere bereikbaarheid van de wijken Vathorst (Amersfoort) en Corlaer (Nijkerk). Vanaf woensdag 27 mei is de op- en afrit voor alle verkeer open.

De nieuwe aansluiting is een gezamenlijk project van de gemeente Amersfoort, de gemeente Nijkerk en Rijkswaterstaat. Het werk is uitgevoerd door de Combinatie Volker Wessels Vathorst/Corlaer en startte in september 2006. Bijzonder aan dit project is, dat de aansluiting zich over twee gemeenten en twee provincies uitstrekt. De samenwerking tussen de diverse overheden (gemeente Nijkerk, Gemeente Amersfoort, Rijkswaterstaat, Provincie Gelderland en Provincie Utrecht) is daarbij van belang. Ook het Ontwikkelings Bedrijf Vathorst speelde een rol bij de realisatie van de nieuwe op- en afrit.

Efficiënte mobiliteitsoplossing
Wethouder Lambooij van de gemeente Nijkerk en wethouder Luchtenveld van de gemeente Amersfoort zijn verheugd, dat de nieuwe aansluiting een structurele oplossing biedt voor de bereikbaarheid van de wijken Corlaer en Vathorst. Zij noemen de op- en afrit een ' noodzakelijke en gewenste mobiliteitsoplossing voor de bewoners van de wijken Corlaer en Vathorst'.

Tunnel onder de A28
Behalve de aansluiting op de A28 bestaat het werk voor de aannemer uit een tweede klus. Tussen de tunnel bij de Van Tuyllstraat in Hooglanderveen en het klaverblad Hoevelaken komt een nieuwe tunnel onder de A28 voor auto's en fietsers. Deze tunnel komt uit op de Nijkerkerstraat en sluit aan op de randboulevard Vathorst. De verwachting is, dat er in september 2009 kan worden gestart met de bouw van deze tunnel.

Scholenproject
Beide gemeenten hebben de scholen voor voortgezet onderwijs in de wijken Corlaer en Vathorst en in Hoevelaken gevraagd mee te werken aan de nieuwe aansluiting op de A28. Het scholenproject hield in dat leerlingen een onderdeel van het te plaatsen bouwbord bij het werk op hun eigen creatieve manier invulden. Het Vathorst College en het Wellant College uit Vathorst, het Corlaer College uit Nijkerk en het Van Lodensteincollege uit Hoevelaken hebben allen een bouwbord gemaakt, dat gedurende enkele maanden langs de A28 heeft gestaan. Na afloop van de examenperiode organiseren de gemeenten een afsluitende bijeenkomst, waar een jury bekend maakt welke school het beste bouwbord heeft gemaakt.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de nieuwe aansluiting op de A28? Bezoek dan de speciale website: www.aansluitingA28.nl

20 mei 2009

---