Pim Smit gaat "Schilderdrummen" met Ben Crabbé in het Belgische Lint


ter gelegenheid van de tweede editie van `Art Meets Music '

LINT, 20090504 -- Op de ritmes van de drums zal Pim Smit Ben Crabbé en zijn drumstel met verf bewerken. Ben en zijn drumstel worden één. Dit kleurrijke beeld wordt fotografisch vastgelegd door niemand minder dan William Rutten en  is de basis van het werk ( 1,5 m op 1,5 m) dat  Pim zal creëren voor Kom op tegen kanker. De actie vindt plaats maandag 25 mei op het mediapark Eurocam/Alfacam in het Belgische Lint.

Dit originele werk wordt te koop aangeboden door een bekende galerijhouder. Hiervan gaat de opbrengst integraal naar kom op tegen kanker.   Digitale afdrukken op doek  ( 18 cm op 15 cm) wordt te koop aan geboden op de webshop van Pim's website. De helft hiervan gaat naar Kom op tegen kanker .

Pim Smit maakte eerder het grootste Human Bodypaint kunstwerk samen met de meisjes van SCALA en bedacht het concept "Art Meets Sport" waarmee hij schilderde met oa Richard Krajicek, Jean Marie Pfaff, Freddy de Kerpel en Arnold Vanderlyde.

Pim heeft met zijn projecten in de voorbije 3,5 jaar al meer dan 170.000,- eu opgehaald voor goede doelen.


Ben Crabbé

Hij begon als drummer bij het Leuvense popgroepje The Singles. Daarna drumde hij bij De Kreuners. Nu drumt hij regelmatig in de bekende band New Romance. Ze spelen de muziek van Herman Brood.

In 1987 besloot hij om tv-werk te gaan doen bij de BRT (voorheen VRT TV1 nu één). Bekendheid verwierf hij door de presentatie van het televisiespelletje Blokken dat hij sinds 5 september 1994 presenteert.

Samen met een aantal andere televisiecollega's is Ben één van de stichtende leden van de Vlaamse Televisie Academie.