NCRV

Tess of the D'Urbervilles

BBC-kostuumdrama Tess of the DâUrbervilles naar roman Thomas Hardy bij NCRV

Maandag 25 mei

20.55 uur, Nederland 2

Vanaf maandag 25 mei zendt de NCRV de vierdelige BBC-serie Tess of the DâUrbervilles uit. De serie, met een cast van jong, aanstormend Brits talent, is een bewerking van de gelijknamige roman uit van de 19e eeuwse Britse schrijver Thomas Hardy. In de serie spelen onder andere Gemma Arterton (James Bond â Quantom of Solace) als Tess Durbeyfield, Hans Matheson (The Virgin Queen, Dr. Zhivago) in de rol van Alec DâUrberville en Eddie Edmayne (Elizabeth: The Golden Age, The Other Boleyn Girl) als Angel Clare.

De mooie, onschuldige Tess Durbeyfield danst rond de meiboom in haar geboortedorp, als haar blik wordt getrokken door een knappe vreemdeling. Maar hij keurt haar geen blik waardig.

Enkele jaren later besluit Tess, door armoede gedwongen, haar banden aan te halen met de familie DâUrbervilles, die verre verwanten zijn. Om zo aanspraak te kunnen maken op een stukje van het familiefortuin in handen te krijgen. Hier leert ze de manipulatieve en frauduleuze Alec kennen.

Een jaar later is Tess opnieuw bij de meidans. Ze begint aan een nieuwe fase in haar leven, verlaat haar geboortedorp en vindt werk als melkmeid. In haar nieuwe omgeving ontmoet ze Angel Clare, die de vreemdeling blijkt te zijn die enkele jaren geleden op het meifeest in haar geboortedorp was. Angel Clare lijkt haar liefde te geven, maar Tess moet kiezen tussen het opbiechten van haar verleden of voor altijd erover te zwijgen.