Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Jaarcongres Federatie Zakenvrouwen 25 mei in stadhuis Almere Thema: `Zichtbaarheid en Zeggenschap'

Federatie Zakenvrouwen (FZ) en Stichting Yente organiseren op 25 mei 2009 een jaarcon- gres voor vrouwen in bestuur en bedrijf in het stadhuis van Almere, met als thema 'Zicht- baarheid en Zeggenschap'. Met dit vierde congres wil FZ vrouwen inspireren tot nieuwe vormen van leiderschap door meer zeggenschap en een betere profilering.

Federatie Zakenvrouwen is een overkoepelende organisatie voor alle regionale netwerken van vrouwelijke ondernemers en managers. Dit jaar organiseert zij haar vierde jaarcongres. Tijdens het congres behandelen zakenvrouwen onder meer de zichtbaarheid door jezelf en je bedrijf als `merk' te profileren, in vrouwelijk ondernemerschap en in besturen.

Meer zeggenschap over je eigen mogelijkheden, behoud van die zeggenschap met contacten en contracten, en het vergroten van je stem door deelname aan besturen en ondernemerskringen; dat zijn de onderwerpen waarover de deelnemers informatie krijgen én halen. Het is daarbij wel van belang dat ze zich zichtbaar opstellen. Zowel in het plenaire deel als in de workshops komt dit ruimschoots aan de orde. De deelnemers kunnen kiezen uit tien verschillende work- shops en tijdens en na het congres netwerken met elkaar en de sprekers.

Concreet
FZ-voorzitter Marianne Brouwers: "Vrouwen zijn een uiterst krachtige factor in de economie. In het congres komen succesvolle ondernemers aan het woord, die laten zien hoe het werkt. Met de workshops bieden concrete instrumenten waarmee vrouwen zelf aan de slag kunnen. Indivi- dueel maar vooral ook samen, zodat we een stem van betekenis kunnen vormen met elkaar."

Bij het congres zijn ook ondernemende vrouwen welkom die nog geen lid zijn van Federatie Zakenvrouwen. Het programma begint om 13.00 uur in de Burgerzaal van het stadhuis van Al- mere aan het Stadhuisplein 1. Er kunnen maximaal 200 vrouwen deelnemen aan het congres. Leden van de federatie betalen 20, niet-leden 45.

Programma
13.00 uur Inloop
13.30 Welkom door FZ-voorzitter Marianne Brouwers 13.35 Inleiding door Martine Visser, wethouder Onderwijs en Werkgelegenheid Almere 13.45 Zichtbaar in bestuur en bedrijf, presentatie door Tineke Bakker, voorzitter VNO- NCW Midden en eigenaar/directeur van de internationaal actieve onderneming Ferm 14.15 Personal Branding door Annegien Blokpoel, directeur PerspeXo en auteur van het boek 'Maak je bedrijf meer waard'
14.45 Pauze
15.10 Workshops Zichtbaarheid en Zeggenschap 17.00 Conclusie en afsluiting door FZ-voorzitter Marianne Brouwers 17.15 Feestelijke oprichting van het Yente Fund 17.30 Borrel en netwerken

Voor meer informatie over het jaarcongres kunt u contact opnemen met Federatie Zakenvrou- wen, bel 033 ­ 432 0734 of mailen naar info@federatiezakenvrouwen.nl.

Landelijk Service Bureau Postbus 382 3830 AK Leusden T. 033 ­ 432 0734 F. 033 ­ 434 1069
info@federatiezakenvrouwen.nl
www.federatiezakenvrouwen.nl
KvK 30190145