Ingezonden persbericht


Amsterdam, 18 mei 2009

DG Cultuur en Media opent 25 mei nieuw onderkomen Theater Instituut Nederland

Op maandag 25 mei a.s. opent Judith van Kranendonk, directeur-generaal Cultuur en Media van het ministerie van OCW, namens minister Plasterk het nieuwe onderkomen van Theater Instituut Nederland (TIN) aan de Sarphatistraat 53 te Amsterdam. Het vooroorlogse bankgebouw is grondig gerenoveerd en ingericht door theatervormgevers Jos Groenier en Uri Rapaport. Vooral de mediatheek, de grootste theatermediatheek van Europa, is door hen theatraal vormgegeven. De inrichting van het pand markeert tevens de nieuwe koers van het TIN die na de reorganisatie van afgelopen jaar is ingezet. Het TIN presenteert zich meer open en transparant aan de buitenwereld met debatten, tentoonstellingen in musea in heel het land en een goede digitale informatievoorziening onder andere via de Theaterencyclopedie die dit jaar gepresenteerd wordt.

De opening wordt meegevierd door medehuurders het Nederlands Uitburo, Stichting Vakblad voor de Podiumkunsten (TM), Stichting omscholingsregeling Dansers en de brancheorganisaties Vereniging van Nederlandse Theatergezelschappen en -producenten (VNT), Contactorgaan van Nederlandse Orkesten (CNO) en DOD brancheorganisatie voor de dans.

Na de officiële opening is de mediatheek vanaf dinsdag 26 mei voor het publiek geopend. In de openingsweek is er een feestelijk programma met elke dag vanaf 15.30 uur een rondleiding, een collectiecolumn door een TIN specialist en gratis koffie, thee en een aperatief voor de bezoekers.

Einde Persbericht