Gemeente Tilburg

Jeugdlintjes Tilburg 2009

Laatste twee Jeugdlintjes worden uitgereikt op maandag 25 mei 2009

MAANDAG 25 MEI 2009, 17.00 UUR

Sinds vorig jaar reikt de burgemeester jaarlijks de Jeugdlintjes van de gemeente Tilburg uit. Met deze gemeentelijke onderscheiding wordt de waardering van het gemeentebestuur voor jonge Tilburgers tot uiting gebracht. Op dinsdag 7 april jl. heeft het college besloten om de Jeugdlintjes dit jaar aan acht kandidaten toe te kennen. Op woensdag 29 april 2009 heeft de burgemeester van Tilburg, dr. R.L. Vreeman, samen met de eerste kinderburgemeester van Tilburg, Nicky Eberson, al zes jonge Tilburgers gedecoreerd. Vanwege hun vakantie konden twee kandidaten toen niet aanwezig zijn. Burgemeester Vreeman reikt op maandag 25 mei om 17.00 uur alsnog het Jeugdlintje 2009 aan hen uit.
1. Fleur Bax

- geboren 15 december 1997 te Tilburg
Sinds september vorig jaar is Fleur elke zondag zo'n vier uur te vinden op kinderboerderij 'Maria Goretti' in de Stedekestraat. Zij verzorgt daar de konijnen, geiten, kippen, pauwen, duiven en het zwijn.
Het is bijzonder dat iemand van pas 11 jaar de discipline op kan brengen om elke zondagochtend weer present te zijn en bij weer of geen weer alle dieren te verzorgen. De kinderboerderij heeft een bijzondere functie in de buurt. Er komen veel bezoekers die zichtbaar genieten van alle dieren en van de speelmogelijkheden voor de kinderen. De gemeenschap waardeert de inzet van Fleur dan ook zeer. Fleur draagt bij aan het draaiende houden van de kinderboerderij en dat is een hele prestatie voor iemand van 11 jaar.

2. Inge Okkerse

- 28 oktober 1993 te Udenhout
Sinds 2000 helpt Inge 4-6 per week, naast haar eigen turntrainingen, belangeloos turnsters bij de diverse turnlessen van gymnastiek en turnvereniging DOS. Een echte familieclub waar hoog in het vaandel staat dat iedereen even belangrijk is en waar het geleerde van oud op jong wordt overgegeven.
Op de woensdagen en donderdagen helpt Inge bij de lessen van space-jumping/ airtumbling en turnen voor groepen meisjes in de leeftijd van 8 t/m 14 jaar. Ook helpt zij op vrijdag bij de turnlessen van de selectie 1.

Daarnaast staat zij altijd klaar bij diverse evenementen en wedstrijden, zoals bij:
- de DOS wedstrijddagen, dit jaar bijvoorbeeld op 4 en 5 april;
- de DOS Show, een grote show van twee dagen met optredens, turn- en showelementen op muziek (elk jaar m.u.v. 2009);

- de Tilburgse kampioenschappen, hier assisteert Inge de jury door het ophalen van briefjes vaak van 's ochtends 08.30 uur tot 's avonds 19.30 uur.
- het Tilburgs Turnement, de kampioenschappen voor de net niet topturners (bij DOS hoog in het vaandel).

- de sport en spel dag van de FGRT (een overkoepelend orgaan, samenwerkingsverband van meerdere turnverenigingen uit de regio). Dit valt altijd op een zondag;

- het Udenhouts Jongleerfestival, dit jaar op zondag 22 maart;
- de jaarlijkse show in zorgcentrum de Eikelaar in Udenhout, dit jaar op zondag 1 februari. Inge hielp niet alleen tijdens deze show, maar verzorgde ook een turnsolo. Naast al deze uren valt Inge vaak spontaan extra in. Inge is door haar inzet en onophoudelijke vrolijke en vriendelijke uitstraling een voorbeeld voor menig sporter en vrijwilliger en draagt het "DOS-familie-gevoel" met enthousiasme uit. Ook op sportief en sociaal gebied en op doorzettingsvermogen geeft zij mensen het goede voorbeeld.
Contactpersoon:

- Mischa van Scheijndel, Concernstaf/ Bestuursadvisering en -ondersteuning, gemeente Tilburg, telefoon: 013 542 9234, email: mischa.van.scheijndel@tilburg.nl