Provincie Zuid-Holland

Nummer 209102, 19 mei 2009

Hervatting wegwerkzaamheden N 223

Vanaf 25 mei worden de werkzaamheden aan de kabels en leidingen langs de N 223 hervat. Tussen de Jogchem van der Houtweg en de Sportlaan wordt voorbelasting weggehaald om de definitieve verlegging van kabels mogelijk te maken. Ook wordt een tunnel geboord voor de aanleg van een nieuwe rioolpersleiding. Op het stuk waar gewerkt wordt, is er tussen 9.00 uur en 15.00 uur één rijbaan open. Een mobiele verkeersregelinstallatie zorgt voor de doorstroom van verkeer. Het verkeer moet rekening houden met vertraging.

De uitvoering van dit project heeft door complexe kabel- en leidingenproblematiek vertraging opgelopen. De verwachting is dat de totale werkzaamheden tot medio 2010 duren. De vorderingen aan de weg zullen zoveel mogelijk bekend gemaakt worden via de website www.N223.nl

Duurzaam Veilig
De N 223 wordt Duurzaam Veilig gemaakt. Op de provinciale weg N 223 zijn in het verleden veel ongelukken geweest, sommige met dodelijke afloop. De gevaarlijke situaties doen zich voor bij afslaand of kruisend verkeer en bij (ongeoorloofde) inhaalmanoeuvres. Dit project moet de weg veiliger maken. De werkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd. Het eerste gedeelte van de N 223 loopt vanaf de kruising met de Jogchem van der Houtweg tot en met de kruising met de Sportlaan. De werkzaamheden bestaan uit een reconstructie van de hoofdrijbaan zoals andere belijning, het verdwijnen van de verkeerslichten bij de Sportlaan en Hoogweg en de aanleg van een rotonde. Daarnaast maakt het bestaande fietspad plaats voor een parallelweg met fietssuggestiestroken. Deze parallelweg sluit aan op de Leehove.

Inlichting: 070 441 72 40 of 070 441 61 82