Gemeente Delft

Verkeersexamen voor leerlingen basisscholen

Van maandag 25 mei tot en met woensdag 3 juni leggen ruim 900 leerlingen van groep 7 van Delftse basisscholen het praktisch verkeersexamen af in de Delftse binnenstad. Er worden geen verkeersmaatregelen genomen voor de examens, omdat kinderen moeten laten zien dat ze de dagelijkse verkeerspraktijk machtig zijn.

De start van het examen is bij het Legermuseum. Daar kijkt de politie of de fietsen technisch in orde zijn. Het parcours dat de kinderen moeten fietsen, loopt door de binnenstad en leidt ze langs uiteenlopende verkeerssituaties. Op een aantal plekken controleren examinatoren of de kinderen de verkeersregels goed toepassen. De deelnemers zijn te herkennen aan oranje veiligheidshesjes met een rugnummer.

Leerlingen die voor het examen slagen krijgen een certificaat. Leerlingen die niet slagen, kunnen volgend jaar weer meedoen voor een herkansing.

De examens worden afgenomen tussen 9 en 12 uur 's ochtends en half 2 en 3 uur 's middags. Op de donderdagen zijn er geen examens in verband met de markt. Op maandag 1 juni (tweede Pinksterdag) zal geen verkeersexamen worden afgenomen. Het praktisch verkeersexamen is een samenwerking van gemeente Delft en de politie.

Noot voor de redactie,