Provincie Antwerpen


Chinese delegatie ontdekt Antwerpse pluimveesector

Maandag 25 mei t.e.m. vrijdag 29 mei 2009


----------
In het kader van het samenwerkingsverband tussen de Chinese provincie Shaanxi en de provincie Antwerpen verwelkomt de provincie Antwerpen van maandag 25 mei tot en met vrijdag 29 mei een delegatie van 10 pluimveedeskundigen van gezondheidsdiensten, onderzoeksinstellingen en pluimvee-integraties in China. De samenwerking met China is sinds de opening van ons kantoor in Beijing, nu twee jaar geleden, erg versterkt.

De Chinese delegatie zal volgende week kennismaken met onze hoogstaande Antwerpse pluimveesector. Uiteraard staat ook een bezoek aan de stallen van het Proefbedrijf voor de Veehouderij (het eigen onderzoekscentrum voor leghennen en vleeskuikens van de provincie Antwerpen) op het programma.

Naast info- en netwerkmomenten zijn er ook bezoeken gepland aan diverse bedrijven uit de pluimveesector binnen en buiten onze provinciegrenzen.

De provincie Antwerpen nodigt u graag uit om het bezoek aan het Proefbedrijf voor de Veehouderij in Geel (25/5) en het bezoek aan de moderne veevoederfabriek CEHAVE - Van den Berghe in Grobbendonk (29/5) mee te maken. Onze Chinese bezoekers kunnen geïnterviewd worden, en op beide bedrijven mag overal gefilmd/gefotografeerd worden. Een unieke kans dus!

Bezoek Proefbedrijf voor de Veehouderij in Geel (pluimvee-onderzoek van de provincie Antwerpen) Maandag 25 mei 2009, 14u30
Klik hier voor adres en wegbeschrijving

Bezoek CEHAVE - Van den Berghe in Grobbendonk (veevoederfabriek) Vrijdag 29 mei 2009, 14u00

Perscontact:
Soraya Stuer
Dienst Landbouw- en Plattelandsbeleid
soraya.stuer@admin.provant.be
tel. 03 240 58 24