Ingezonden persbericht


Vianen, 24 mei 2009

Nieuwe importeur van Saab in Nederland

Saab Automobile heeft vanaf 25 mei een nieuwe importeur van Saab personenauto's voor Nederland aangesteld, Beherman Nederland B.V.

Beherman Nederland is een nieuw opgerichte dochteronderneming van de Belgische Beherman Groep, die via Beherman European N.V. al meer dan dertig jaar succesvol importeur van Saab is in België en Luxemburg.

Beherman Nederland zal worden gevestigd in Vianen en zal zich met een volledig Nederlandse organisatie gaan bezighouden met de import en verkoop van Saab personenauto's en onderdelen op de Nederlandse markt. De nieuwe importeur biedt werk voor 12 medewerkers.

Kees van den Berg, algemeen directeur van de Beherman Nederland is blij met het nieuwe importcontract van Saab voor Nederland. "Het geeft aan hoe groot het vertrouwen van Beherman Groep in de toekomst van Saab Automobile is. Niet verwonderlijk, want Saab gaat de komende 18 maanden vier nieuwe modellen introduceren". Ook ziet hij grote voordelen in het feit dat de Nederlandse en Belgische importeurs van Saab deel uitmaken van dezelfde groep. "Hoewel Beherman Nederland zich uitsluitend zal richten op de Nederlandse markt, kunnen beide organisaties ongetwijfeld veel van elkaar leren en op bepaalde gebieden door samenwerking efficiencyvoordelen behalen".

Het importschap van Saab in Nederland betekent een internationale expansie voor de Beherman Groep die, naast haar activiteiten van import en verkoop in de automobielsector, ook actief is in het bankwezen door haar participatie in de Groep Défi, evenals in de onroerend goedsector en op het vlak van herverzekering.

Noot:
Saab Automobile is eind maart 2009 een proces van reorganisatie gestart met als doel voor Saab een onafhankelijke en winstgevende toekomst te kunnen creëren. Hiervoor zijn de afgelopen maanden gesprekken gevoerd met mogelijke investeerders in Saab Automobile, van zowel binnen als buiten de automobielindustrie. Het proces van de selectie van een investeerder in Saab is sinds enkele weken verder geïntensiveerd. Het aantal partijen waarmee gesproken wordt is teruggebracht tot 2 tot 3 sterke kandidaten, die allen het vermogen en de ambitie hebben in Saab Automobile te investeren.