Politie Rotterdam Rijnmond

Zondag 24 mei 2009

* BROMFIETSCONTROLE
VIERPOLDERS - Politiemensen van het district De Eilanden (wijkteam Brielle/Westvoorne), hebben woensdagmiddag een bromfietscontrole gehouden in het kader van de Aanpak Scooter Overlast (ASO). De controles vonden plaats op de Kerkweg in Vierpolders, Schapengorsedijk in Rockanje en Thoelaverweg te Brielle.

In totaal werden 28 bromfietsen gecontroleerd en er zijn 30 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere: snelheid, geen spiegels, gladde banden, geen helm dragen, rijden op fietspad en rijden zonder rijbewijs. Bij één van de gecontroleerden werd een boksbeugel in beslag genomen. Hij is overgebracht naar een politiebureau.


* DODE EN TWEE GEWONDEN BIJ SCHIETPARTIJ IN CAFÉ

Politiemensen van het district Noord hebben zaterdagnacht een 26-jarige Schiedammer aangehouden na een schietpartij in een horecagelegenheid aan het Noordplein. Hij wordt verdacht te hebben geschoten in de zaak, waarbij drie mensen gewond raakten. Eén van hen is later in het ziekenhuis overleden.

Omstreeks één uur zondagmorgen kreeg een aantal mannen in een café aan het Noordplein ruzie. Dit escaleerde op een gegeven moment in een schietpartij, waarbij drie mannen, 46, 51 en 53 jaar oud uit Rotterdam gewond raakten. Ze zijn alle drie direct naar een ziekenhuis gebracht, één van de drie de 53-jarige Rotterdammer is in de loop van de nacht aan zijn verwondingen bezweken. De verwondingen van de andere twee zijn ernstig. De schutter is na de schietpartij weggereden in een auto. Omstreeks drie uur meldde een man zich bij een ziekenhuis in Schiedam met verwondingen aan een hand. De politie stelde een onderzoek in en heeft hem aangehouden als verdachte in deze zaak. De recherche van het district Noord is een diepgaand onderzoek gestart naar de achtergronden van dit ernstige en tragische misdrijf.


* HORECACONTROLE
GOEDEREEDE - DIRKSLAND - Politiemensen van het district De Eilanden hebben zaterdag, samen met toezichthouders DHW, VWA, Eneco, Douane, Sociale Dienst en Belastingdienst, een horecacontrole gehouden.

De politie en toezichthouders (DHW) constateerden in vier gevallen dat men niet beschikte over een juiste exploitatievergunning en drankwetvergunning. In twee gevallen was er geen aanwezigheidsvergunning speelautomaten. In één geval is, na overleg burgemeester, een kamerverhuur boven een horecagelegenheid gesloten in verband met brandveiligheid. Er was geen vluchtaanduiding, geen nooduitgang en geen brandblussers. De Belastingdienst zal een aantal zaken nader onderzoeken, onder meervoor wat betreft urenverantwoording en kassa-administratie. De Eneco moest bij één pand het elektra en gas afsluiten omdat er geen contract was met de maatschappij. De meterkast werd meegenomen en de gastoevoer verzegeld.
Medewerkers van de Voedsel en Waren Autoriteit schreven een boeterapport voor roken in een gelegenheid en deelden waarschuwingen uit met betrekking tot hygiëne en bewaartemperatuur.


* BABBELTRUC, GEEN BUIT DOOR KORDAAT OPTREDEN

Twee vrouwen, 80 en 81 jaar oud uit Rotterdam, zijn zaterdagavond bijna het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Omstreeks tien voor acht werd er aangebeld door een vrouw en een meisje. Ze vertelden dat ze de nieuwe buren waren en dat ze zich kwamen voorstellen. Als aardigheidje hadden ze een ananas meegenomen. De dames boden aan om even te gaan zitten en te praten, maar direct liep de vrouw terug de hal in naar de voordeur en kwam toen weer terug in de woonkamer. Toen ze met elkaar spraken, zag een van de dames een schim achter de schuifdeuren met glas en lood. Kennelijk was er nog iemand binnen. Ze liep naar de achterkamer en zag een man en een vrouw staan bij haar handtas. Ze begon gelijk te roepen, waarop de drie vrouwen en de man de woning wilden verlaten. Om hen tegen te houden, greep één van de dames de man bij zijn haren en trapte op z'n tenen. Uiteindelijk zag het viertal kans de woning uit te rennen en verdween in de richting van de Putselaan.

De twee kordate dames hebben de vier tijdig betrapt, want zoals het er nu uitziet wordt er niets vermist.
De politie waarschuwt mensen om vreemden niet zo maar binnen te laten, hun smoezen zijn geraffineerd, maar het is alleen voor eigen gewin. Wanneer u het niet vertrouwd laat ze dan niet binnen.