Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 08.30 uur

Utrecht, 25-05-2009

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Weerdsingel vond zondagmiddag een aanrijding tussen een fietser en een auto plaats. Hierbij raakte de fietser gewond.

Rond 17.50 uur reed een 40-jarige vrouw uit Utrecht met haar auto over de Weerdsingel in de richting van het Paardenplein. Ter hoogte van de Nieuwekade stak plotseling een fietser de weg over. De vrouw zag geen kans meer de fietser te ontwijken waardoor een aanrijding ontstond. De 48-jarige fietser uit Utrecht werd met onbekend letsel naar het Oudenrijnziekenhuis overgebracht.

Fietsendief aangehouden

DE MEERN De politie heeft zondagavond een man aangehouden omdat hij een fiets had gestolen.

Getuigen belden omstreeks 19.55 uur naar de politie omdat men gezien had dat een man een fiets had weggenomen bij een woning aan de Rijksstraatweg. Via de meldkamer kregen de agenten een goed signalement door. Op de Martin Luther Kinglaan zagen agenten de man op een fiets rijden. De 20-jarige verdachte uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De fiets werd in beslag genomen en later aan de eigenaresse teruggegeven.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT In de nacht van zondag 24 op maandag 25 mei heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een automobilist over de Humberdreef rijden. De bestuurder maakte een onzekere indruk en slingerde van links naar rechts. De agenten gaven de bestuurder een stopteken. De man reageerde nergens op en reed vrolijk door. Op de Dommeringdreef gingen de agenten naast de bestuurder rijden en dwongen hem te stoppen. Eenmaal aan de kant moest hij een eerste blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 535 ug/l uit. De man kreeg een

proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur.

Motorrijder onderuit

UTRECHT Op de Graadt van Roggenweg vond zondagavond een ongeval plaats waarbij een motorrijder onderuit ging en op de trambaan belandde.

Een 26-jarige motorrijder uit Utrecht reed omstreeks 20.40 uur over de Graadt van Roggenweg. In de bocht raakte hij de macht over zijn stuur kwijt en belandde met hoge snelheid op de trambaan. Hier kon hij nog een tiental meters zijn motor recht houden maar kwam uiteindelijk hard ten val. De Utrechter werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.