Politie Gelderland-Zuid

Jeugd uit De Vergt bezoekt hulpverleningsdiensten

Zaltbommel, 24-05-2009 o Zaterdagmiddag kon de jeugd uit de wijk De Vergt in Zaltbommel een kijkje achter de schermen nemen bij de hulpverleningsdiensten politie, brandweer en ambulance. Ongeveer 40 kinderen, en diverse ouders, maakten hier gebruik van en maakten zo op een ongedwongen wijze kennis met (een stukje van) het werk van hulpverleners.

Ook was er natuurlijk alle ruimte om in de diverse voertuigen uitgebreid rond te kijken en vragen te stellen. Onder andere de netwerker en agent met het taakaccent jeugd waren hiervoor aanwezig. Niet alleen op het politiebureau werd rondgekeken, ook konden de jongeren terecht bij de brandweer en de ambulancedienst. Bij de brandweer mochten zij zelfs de brandslang hanteren. Zij genoten zichtbaar en waren vooral óók nieuwsgierig.

Wijkvereniging Bachplein heeft voor deze middag het initiatief genomen en had een regierol. In de wijk, waar onder meer veel Marokkaanse jeugd woont, werkt men volop aan een buurtplan. Het initiatief is op scholen besproken en jeugd kon zich vervolgens aanmelden voor deze middag, die duurde van 13 tot 16 uur.

Jeugd op bezoek op politiebureau Zaltbommel

Jeugd op bezoek bij ambulancedienst Zaltbommel

Laatst gewijzigd 24-05-2009 16:41 | © Regio Gelderland-Zuid |