Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



---

Uitnodiging informatiebijeenkomst Kansenzone Zuidoost d.d 27 mei 2009

25 mei 2009

Amsterdam en stadsdeel Zuidoost vinden het belangrijk dat (startende) ondernemers en vastgoedeigenaren (blijven) investeren in de eigen onderneming. Op die manier geven zij namelijk direct een impuls aan de leefbaarheid van de omgeving. Daarom is er een investeringsregeling voor ondernemers die gevestigd zijn in zogenaamde economische Kansenzones.

Gemeente Amsterdam heeft in meerdere stadsdelen economische Kansenzones aangewezen. Stadsdeel Zuidoost kent twee gebieden die als Kansenzone zijn aangewezen, te weten: het winkelcentrum 't Gein en de K-buurt (onderdeel van de EGK-buurt). Investeringen in deze Kansenzone moeten leiden tot het versterken van de buurteconomie. Concreet betekent dit dat ondernemers die al een winkel of bedrijf hebben in de Kansenzone een subsidie kunnen aanvragen voor investeringen om hun onderneming te verbeteren. U kunt bijvoorbeeld denken aan een verbouwing van het pand of aanschaf van nieuwe apparatuur. Ook ondernemers die een nieuw bedrijf starten in de Kansenzone kunnen deze subsidie aanvragen. De subsidie bedraagt ten hoogste 50% van de totale kosten van de investering, van minimaal EUR 2.000 tot een maximum subsidie van EUR 40.000.

Om u goed te informeren over het doel van de Kansenzone en de investeringsregeling organiseren wij op Woensdag 27 mei 2009 een informatiebijeenkomst. Aan de hand van praktijkvoorbeelden leggen wij de mogelijkheden aan u voor. Daarnaast willen we graag met u in gesprek over mogelijke ideeën en plannen voor uw eigen onderneming, die aansluiten bij het doel van de Kansenzone.

Wij nodigen u van harte uit voor deze bijeenkomst. Uw aanmelding kunt u zenden naar: d.winter@zuidoost.amsterdam.nl of 020- 2525291.
---