Politie Zeeland


---


O-1071-2009 Aanrijding in Rilland; politie zoekt getuigen
Omstreeks 15.20 uur zondagmiddag reed een 31-jarige inwoonster van de gemeente Reimerswaal over de Bathseweg in Rilland.
Zij zat samen met haar 6-jarig zoontje in de auto. Opeens reed er, vanuit een uitrit, een zwarte auto de weg op. De vrouw schrok hier ontzettend van en stuurde naar links om een aanrijding te voorkomen. Door deze manoeuvre raakten de wielen van haar auto in de berm en de auto reed bijna de dijk af. Om dat te voorkomen maakte de vrouw weer een stevige stuurcorrectie naar rechts en kwam met auto en al in de bossen terecht. De zwarte auto is doorgereden zonder te stoppen. De auto van de vrouw is total loss als gevolg van de aanrijding. De vrouw en haar zoon zijn er gelukkig met wat schrammen en kneuzingen vanaf gekomen, maar het had heel anders kunnen aflopen. De Zeeuwse politie is op zoek naar getuigen van dit ongeval. Zij worden verzocht zich te melden op het politiebureau in Kruiningen, of te bellen met 0900-8844.

O-1072-2009 Auto in brand gestoken
Vanmorgen omstreeks 05.00 uur is brand ontstaan in een personenauto die geparkeerd stond aan de Onder de Molen in Oud Vossemeer.
De brand werd ontdekt door een passerende vrachtwagenchauffeur die de brand trachtte te blussen. De brandweer is in kennis gesteld van de brand en heeft nog nageblust. Door aanwezige sporen, waar omwille van het onderzoek geen mededelingen over gedaan worden door de politie, is gebleken dat het om brandstichting gaat. Een schadebedrag is nog niet bekend. Een naastgeparkeerde auto heeft mogelijk rookschade opgelopen.

Z-1073-2009 Eenzijdig ongeval
Zondagavond omstreeks 23.10 uur heeft een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Groenoord in Sluiskil.
Een 38-jarige man uit de gemeente Terneuzen ging een stukje rijden op de scooter van een 22-jarige plaatsgenoot. Hij reed op de Groenoord tegen een stoeprand aan en kwam ten val met de scooter. Toen de politie ter plaatse kwam bleek de man de nodige alcoholische drankjes te hebben gedronken en in het ziekenhuis is daarom bloed van de man afgenomen. Hij liep diverse schaafwonden op, onder andere in zijn gezicht, want hij droeg geen helm ten tijde van het ongeluk.

Z-1074-2009 Bedrijfsinbraak in Terneuzen
In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een bedrijf aan de Alvarezlaan in Terneuzen.
Omstreeks 02.10 uur werd de eigenaar van de zaak in kennis gesteld door de alarmcentrale dat er was ingebroken. De politie werd in opgeroepen en heeft samen met de eigenaar een kijkje genomen in het bedrijfspand. Om binnen te komen heeft/hebben de dader(s) een deur geforceerd. Er werd schade aangericht aan het interieur van het bedrijf, maar de inbreker(s) heeft/hebben niets meegenomen. Een schadebedrag is nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in naar deze inbraak.