Politie Hollands Midden Politie Hollands Midden

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau communicatie Telefoon 0715459801 Fax 0715459305


Datum: 25 mei 2009

---


Katwijk Vernielers bushokje direct in de kraag gevat
Twee politiemensen zagen in hun vrije tijd zaterdag 23 mei rond 23.45 uur twee jongens een bushokje aan de Biltlaan vernielen en grepen in. De twee Katwijkers van 17 en 18 jaar werden aan de collega's van de politie Katwijk overgedragen. Zij hadden verschillende ruiten van het hokje ingetrapt. Zij gaven dit bij hun verhoor toe en en wijten hun gedrag aan overmatig alcoholgebruik. Zij hebben ook aangegeven de schade te willen betalen. Na hun verhoor zijn zij weer op vrije voeten gesteld. Na de zomer moeten zij verschijnen voor de rechter.

Leiden Personenauto rijdt tegen betonnen muur
Op zaterdag 23 mei omstreeks 17.00 uur reed een personenauto op het Groenoordhallen terrein aan de Willem de Zwijgerlaan tegen een betonnen muur aan. Een 17-jarig meisje zonder rijbewijs bestuurde de auto en verloor de controle over het stuur, waarna zij tegen de betonnen muur aan reed. Omstanders hebben haar en de 18-jarige bijrijder, tevens eigenaar van de auto, uit het voertuig gehaald. Zij moesten gewond naar het ziekenhuis worden afgevoerd.

Katwijk Fietser aangereden
Een 79 jarige fietser uit Katwijk is vrijdag 22 mei rond 17.20 uur aangereden door een 68 jarige automobilist uit Noordwijkerhout. De Katwijker raakte daarbij gewond. Met onbekend letsel werd hij overgebracht naar het LUMC. Het ongeval gebeurde doordat de man uit Noordwijkerhout bij het verlaten van de Provincialeweg N206, onderaan de afrit bij de Hoorneslaan de daar rijdende fietser over het hoofd zag. De politie maakt proces-verbaal op.

Leiderdorp Mogelijke auto-inbreker aangehouden
De politie heeft maandag 25 mei rond 05.35 uur op een parkeerterrein van een restaurant aan de Persant Snoepweg een 41 jarige man uit Leiden aangehouden. Tegen hem zijn verdenkingen dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan een auto-inbraak. Uit zijn zakken kwam ondermeer een navigatiesysteem te voorschijn. De verdachte is voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten. De politie kon de aanhouding verrichten dankzij een passant die de man verdacht zag rondlopen over het terrein en direct 112 belde.

Gouda Verdachte aangehouden voor verlaten plaats ongeval
De politie heeft maandag 25 mei rond 05.00 uur op het Uiverplein een 26 jarige man uit Gouda aangehouden. Tegen hem zijn verdenkingen dat hij met een auto door een slagboom reed van een tankstation aan de Julianasluis, de auto vervolgens verliet en lopend weg was gegaan. Dit gebeurde rond 03.35 uur. De politie startte een onderzoek waarbij de verdachte kon worden aangehouden. De man had geen rijbewijs. De auto die was achtergelaten bleek niet verzekerd te zijn. De verdachte is voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten.

Hazerswoude-Rijndijk Aanhouding na mishandeling
De politie heeft zaterdagavond 23 mei een 16 jarige jongen uit Hazerswoude-Rijndijk aangehouden op verdenking van mishandeling van een 17 jarige plaatsgenoot. De 17 jarige werd een aantal keer op het Frederik van Eedenplein met een waterpistool bespoten en geduwd en vroeg de verdachte hiermee te stoppen. De 17 jarige schopte tegen de scooter van de verdachte waarna deze afstapte en op de ander afliep. De 17 jarige werd volgens getuigen meerdere keren geslagen. De politie wist de verdachte aan te houden aan de hand van het kentekennummer van zijn scooter.

Leiderdorp Verkeersongeval
Zaterdag 23 mei even voor 09.00 uur vond op de kruising Engelendaal met de Buitenhoflaan een verkeersongeval plaats. Een 37 jarige automobiliste uit Leiderdorp reed over de Engelendaal vanuit de richting Leiden en wilde op de kruising linksaf slaan. Bij het afslaan zag de vrouw een 34 jarige fietsster uit haar woonplaats over het hoofd waarna er een aanrijding ontstond. De fietsster reed op het fietspad, uit de richting van de winkelhof, en wilde verder fietsen via de Engelendaal. De fietsster liep een gebroken voet op en werd overgebracht naar het LUMC.

---

---- --


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326