Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Doetinchem -  onderzoek naar inbraken afgerond            |

De politie heeft onlangs een onderzoek naar een groot aantal inbraken en diefstallen in Doetinchem afgerond. Voor deze feiten, enkele tientallen in totaal, werden acht Doetinchemse verdachten aangehouden. Voor heling hield de politie zes plaatsgenoten aan. In totaal verblijven nog vijf verdachten in voorlopige hechtenis.


De politie stelde begin dit jaar vast dat er meer inbraken in woningen en clubhuizen plaatsvonden dan in de voorgaande periode. De politie verrichtte extra surveillances maar dit leidde niet direct tot aanhoudingen. Wèl werd er bruikbare informatie opgetekend over mannen die later in dit onderzoek werden aangehouden.


Eind februari werden twee 25-jarige Doetinchemmers aangehouden. Zij legden bekennende verklaringen af en het onderzoek leidde vervolgens naar nog meer verdachten. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de inbraken of het helen van gestolen goederen.


De inbraken werden in wisselende samenstelling gepleegd. Ze vonden zowel overdag, 's avonds als 's nachts plaats. Van sommige inbraken bleek geen aangifte te zijn gedaan!


Vijf van de aangehouden mannen (23 en 24 jaar) worden als hoofdverdachten van de inbraken gezien. Van de helers gaat het om 27-jarige Doetinchemmer die de meeste goederen geheeld zou hebben.


De verdachten hadden het vooral voorzien op beeld- en geluidsapparatuur en duurdere fietsen. Bij sportkantines ging het hen om alcohol of eten. Enkele spullen zijn teruggevonden en weer in het bezit van de gedupeerden gesteld. De gedupeerden die in het onderzoek bekend zijn geworden, zijn inmiddels ook op de hoogte gesteld van het resultaat van het politieonderzoek.


Het proces-verbaal zal overgedragen worden aan het Openbaar Ministerie in Zutphen.


Einde bericht


-----------------------

(





(

---- --