Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Metrological Media Innovations en 2L International introduceren de eerste ready-to-market streaming HD-mediaspeler/IPTV-oplossing op basis van de CE 3100 mediaprocessor van Intel® tijdens de Computex show in Taipei.

Nederland, Rotterdam/Amersfoort, 25 mei 2009

Metrological Media Innovations en 2L International introduceren vandaag het eerste retail mediaproduct op basis van de CE 3100 mediaprocessor van Intel®, de eerste toepassingsgerichte SoC-chip (System-on-a-Chip) uit een nieuwe familie voor de consumentenelektronicamarkt gebaseerd op de populaire IA-architectuur van Intel. De SoC voorziet de consumentenelektronicamarkt van een fantastische beeld- en geluidservaring.

Metrological Media Innovations en 2L International gaan, samen met Intel, nieuwe CE media-apparaten op de markt brengen. Dankzij de sterke synergie tussen Metrological en 2L International zal op basis van hetzelfde platform een reeks oplossingen worden gepresenteerd, gericht op de retailmarkt evenals kabel- en telecomproviders en distributeurs en producenten van media-content.

Met de Intel® CE 3100 Media Processor zullen Metrological en 2L de volgende generatie mediaspelers uitbrengen, gebaseerd op de Mediaconnect TV technologie. Het gaat om een veelzijdig mediaplatform van de volgende generatie met de hoogst mogelijke beeld- en geluidskwaliteit, geheel in high-definition. De software is uiterst stabiel en eenvoudig aan te passen. Mediaconnect TV is een consumentenproduct en voldoet aan consumenteneisen als onmiddellijke inschakeling, geen opstartschermen, stil en laag energiegebruik. Vanwege de enorme mogelijkheden van de CE 3100 SoC zien Metrological en 2L dit als het nieuwe alternatief voor geavanceerde mediaproducten. Bedrijven kunnen hun bestaande software-oplossingen en content rechtstreeks omzetten of een maatoplossing vragen. Metrological en 2L presenteren in een reeks landen een combinatie van on-demand-diensten en een geavanceerde full-HD-mediaspeler.

De retailoplossingen met de merknaam Conceptronic zullen een volledige high-definition gebruikerservaring bieden, zowel qua beeld als geluid. De Mediaconnect TV software ondersteunt DLNA (content delen via thuisnetwerk) als cliënt en zelfs als server zodat meerkamergebruik eenvoudig kan worden gerealiseerd. Het apparaat kan worden aangesloten via netwerken met ethernetkabel of draadloos via 802.11n. Het zal beschikbaar zijn met een interne opslag tot 2 TB. Een dubbele DVB-T ontvanger kan worden toegevoegd om gratis (free-to-air) stations te kunnen ontvangen of opnemen met PVR (personal videorecorder).

De gebruikersvriendelijke bediening is geoptimaliseerd om native te werken onder de OpenGL ES en OpenVG technologieën. Zo is het mogelijk afspeellijsten te maken en muziek op album of artiest te sorteren, en de zoekfunctie zorgt voor snelle toegang tot de muziekbibliotheek. De uitvoering met harde schijf zal worden gepositioneerd als hoofdapparaat voor de woonkamer, uit te breiden met de streaming-versie als cliënt in andere kamers. Het hele huis is zo mediaklaar en ieder gezinslid kan in iedere kamer genieten van de eigen multimedia-ervaring, via netwerkkabel of draadloos.

De optie voor kabel- en telecomproviders en contentleveranciers is in staat verbinding te maken met onbeheerde en beheerde IP-diensten, zoals optionele hybride DVB®-oplossingen. De Mediaconnect TV software is ondergebracht in snelle Linuxgebaseerde firmware met korte opstarttijd, hoge uptime, apparaatbeheer en snel framework voor toegang tot alle hardware-layers. De Mediaconnect TV software kan worden geïntegreerd in middleware platforms en andere back-end oplossingen.

"De snelste internet- en tv-ervaring zoals je het graag ziet"

Het framework beschikt over API's (Application Programming Interfaces) voor de mediaspeler, webcam, lokale en USB(tm)-opslag, EPG en UI-gebruikersinterface (User Interface, UI). De mediaspeler beschikt over alle bekende weergave-codecs. De video- en audiocodecs maken gebruik van de hardwareversnelling van de Intel mediaprocessor; stuurprogramma's worden ook meegeleverd. Het framework kan tot vier geoptimaliseerde grafische hardware-layers gebruiken, met optionele alfakanalen. De layers ondersteunen een resolutie van maximaal 1080p (volledig high definition) via HDMI(tm) 1.3a met downscaling naar 1080i voor de componentuitgang en tot 576p voor composiet.

Het framework ondersteunt eenrichtingsverkeer via DVB-T/S(2)/C en tweerichtingsverkeer via IP (Ethernet, Wi-Fi(tm) en mobiele telefonie), en verder hybride tweerichtingsoplossingen door DVB® en IP te combineren. Via IP is het mogelijk gebruik te maken van peer-to-peer-technologie voor mediadistributie en alle streamingtypes voor live content. Eigen opnames en ander lokaal of op een USB(tm)-apparaat opgeslagen materiaal kan via DLNA® /UPnP(tm) AV worden gedistribueerd naar andere apparaten in het huis die over UPnP beschikken. Hierdoor kunnen consumenten eigen materiaal (User Generated Content, UGC) bekijken via MediaConnect TV.

"Eén platform, vele oplossingen"

"Om maximale flexibiliteit te creëren, is één platform gecreëerd dat het mogelijk maakt functionaliteit toe te voegen en maatoplossingen voor uiteenlopende klanten te bouwen. Dankzij de verschillende layers kan de grafische gebruikerservaring worden geoptimaliseerd door verschillende functies te combineren in dezelfde weergave. Het modulaire apparaat maakt naadloos verbinding met bestaande diensten, zoals video-on-demand, tv-stations en andere internetdiensten. Door extra functionaliteiten aan te bieden kunnen nieuwe markten gemakkelijk worden betreden. Voeg een interne harde schijf, geïntegreerd draadloos 802.11n-netwerk of SD/MMC-kaartlezer toe, of infrarood of Bluetooth om een muis, toetsenbord of afstandsbediening aan te sluiten, en je hebt een heel ander product.

"Intel is blij dat Metrological en 2L International de verbeterde mogelijkheden van de CE 3100 Media Processor optimaliseert, zoals high-definition beeld, home-theatre kwaliteitsgeluid en geavanceerde grafische 3D-weergave. Samen met de Metrological software creëert deze mediaspeler nieuwe mogelijkheden voor zowel de ISP- als consumentenmarktsegmenten door een consumentenelektronicaproduct aan te bieden dat internet en televisie naadloos integreert. Het is snel, eenvoudig en bijzonder mediagericht en bereidt de weg voor voor een breed scala aan mogelijkheden voor online diensten," aldus William O. Leszinske, Jr., General Manager van Intels Digital Home Group. "De samenwerking met Metrological en 2L International om op basis van het toepassingsgerichte SoC consumentenelektronicaplatform van Intel een state-of-the-art IPTV mediaspeler te bouwen was heel plezierig."

"Ik ben zelf technicus en heel geïnteresseerd in technologie, en het was mij duidelijk dat de CE 3100 SoC de juiste keuze was voor Metrological. De uitgebreide mogelijkheden en rijke gebruikerservaring maakten de keuze eenvoudig. We werken inmiddels alweer een tijd met producten van Intel, zoals de CE 3100 SoC, met veel succes. Ons doel was de grenzen van functionaliteit en capaciteit op te zoeken, aan alle open standaards te blijven voldoen en hybride mediaoplossingen te ondersteunen. De combinatie van 2L en Metrological maakte het voor ons nog leuker onze technologie te helpen toepassen in een topproduct als deze mediaspeler. Conceptronic heeft een goede naam in de mediaspelermarkt en is heel vertrouwd met de ervaringen van eindgebruikers, zodat we die konden combineren met onze technologische kennis. Samen met 2L en Intel veranderen we de mediawereld van vandaag en brengen deze op het volgende niveau, met onder meer een betere gebruikerservaring, meer diensten en nieuwe commerciële kansen voor eigenaars en distributeurs van content, adverteerders en mediaontwikkelingsbedrijven. De wereld van toepassingen toegankelijk maken voor de tv en de volgende generatie media naar de consument brengen is onze focus voor 2009," aldus A. Dahan, medeoprichter van de Metrological Group.

G. Romijn, CEO van 2L International: "2L en Metrological is absoluut een goede match met elkaar. We zochten de juiste softwarepartner die

ons kon helpen een volledig pakket voor de consumentenmarkt samen te stellen. We wilden de CE 3100 SoC oplossing introduceren als de nieuwe mediaspeler voor ons bestaande retailnetwerk. Dankzij de samenwerking met Metrological hebben we heel wat meer te bieden dan alleen een nieuwe Full HD mediaspeler met internettoegang en staat de deur nu open voor nieuwe ISP- en IPTV-oplossingen. We gaan samen beslist meer oplossingen creëren."

Over Metrological Media Innovations

Metrological Group is gevestigd in Nederland. Het bedrijf werd in 2003 opgericht en omvat inmiddels drie dochterondernemingen: Metrological Media Innovations, Metrological Telemetric Innovations en Metrological Networks. De belangrijkste focus is hardware- en softwareontwikkeling. Metrological is gespecialiseerd in innovatieve technologieën in verschillende markten.

Metrological Media Innovations is gespecialiseerd in mediatechnologie voor de business to business en business to consumer markten. Aan de beperkingen van de bestaande functionaliteiten ontleenden zij de impuls om een apparaat met een generiek open mediaplatform te ontwikkelen: Mediaconnect TV.

Metrological Telemetric Innovations ging in 2003 van start. Het bedrijf is gespecialiseerd in de business to business telemetriemarkt. Metrological heeft een generiek meetinstrument ontwikkeld dat in staat is met alle industrie-interfaces te communiceren: de Metroconnect.

Metrological Networks is in 2004 door Metrological Group opgericht om data warehouse, mobiele en glasvezelnetwerken gescheiden te houden van de telemetrie- en media-activiteiten. Het bedrijf maakt gebruik van de nieuwste communicatietechnologie; snelle mobiele verbindingen en optische glasvezelverbindingen. Meer informatie over Metrological vindt u op www.metrological.com.

Over 2L International

2L International is een ervaren internationale leverancier van oplossingen op het gebied van netwerk-, media- en connectiviteitproducten. Vanaf 1989 heeft 2L International een wereldomspannend netwerk van distributeurs en resellers opgebouwd. De hoofdvestiging van 2L bevindt zich in Nederland en het bedrijf heeft nevenvestigingen in Madrid, Barcelona, Milaan en Taipei. De organisatie onderscheidt zich binnen haar verschillende markten met de merknamen Conceptronic, Grab'n'GO en Abbrazzio.

Sinds 2005 levert 2L International allerlei opslagoplossingen en - als een van de eersten - mediaspelers voor de retailmarkt. In Spanje is 2L marktleider op het gebied van mediaspelers. Dankzij ervaring met veel multimediachipsets en het ondersteunen hiervan beschikt 2L over uitgebreide kennis van wat consumenten op dit terrein eisen, willen en graag zouden zien.

Meer informatie over 2L International vindt u op www.2L.net.

Metrological Media Innovations en 2L International werken nauw samen aan een groot aantal projecten om end-to-end oplossingen te leveren. De hardware en de software worden naadloos geïntegreerd. Beide ondernemingen zijn Intel partner.

Een live demo van deze oplossingen is beschikbaar tijdens de Computex show in Taipei die van 2 tot 6 juni 2009 gehouden wordt.

Klik hier om u op te geven voor meer informatie naar aanleiding van dit persbericht.

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met de volgende contactpersonen:

Metrological Media Innovations B.V.

A. Dahan

Mariniersweg 151

3011 NK Rotterdam

Nederland

Telefoon: +31 (0) 10 414 22 57

Fax: +31 (0) 10 414 22 67

E-mail: press@metrological.com

www.metrological.com

2L International B.V. / Conceptronic

L. van Iterson of K. Beijer

Hardwareweg 1

3821 BL Amersfoort

Nederland

Telefoon: +31 (0) 33 454 94 01

Fax: +31 (0) 33 454 93 10

E-mail: press@2L.net

www.2L.net

www.conceptronic.net