Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Atos Origin en het Internationaal Olympisch Comité verlengen contract tot 2016


- Succesvolle levering IT bij de Spelen in Salt Lake City in 2002, Athene in 2004, Turijn in 2006 en Beijing in 2008
- De IT-teams van Atos Origin draaien warm voor Vancouver 2010 en treffen al voorbereidingen voor Londen 2012
- Twee nieuwe Olympische Spelen: de Olympische Winterspelen in Sochi in 2014 en de Olympische Zomerspelen in 2016

Parijs/Lausanne, 25 mei 2009 - Atos Origin, de wereldwijde IT-partner en Top-partner voor de Olympische Spelen, heeft haar contract met het Internationaal Olympisch Comité (IOC) verlengd met een periode van nog eens vier jaar. Dit betekent dat Atos Origin tot 2016 de IT-partner zal blijven voor de Spelen . Na Vancouver in 2010 en Londen in 2012 zal Atos Origin de IT-systemen leveren voor de Olympische Winterspelen in het Russische Sochi in 2014 en de Olympische Spelen in 2016, waarvoor het gastland op 2 oktober 2009 wordt bekendgemaakt.

"Atos Origin, waarmee wij al lang samenwerken, vormt het brein achter de technologische activiteiten voor de Olympische Spelen en levert consistent en conform afspraak hoogwaardige services. De Olympische Spelen in Beijing waren spectaculair en Atos Origin speelde een essentiële rol bij het succes van de Spelen vanuit een technologisch perspectief door ervoor te zorgen dat de IT-systemen perfect functioneerden.. Wij vertrouwen erop dat Atos Origin opnieuw uitstekend werk zal afleveren voor de volgende Spelen", aldus Jacques Rogge, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité. "Wij zijn bijzonder trots op ons langdurige partnerschap met het Internationaal Olympisch Comité: een relatie die is gebaseerd op vertrouwen. Binnen het kader van onze missie voor de Olympische Spelen streven wij ernaar uitstekende kwaliteit te leveren en zullen wij onze service van Olympiade naar Olympiade verder blijven verbeteren. Het beheer van dit uiterst complexe project met de coördinatie van alle noodzakelijke geavanceerde technologieën vereist een uitzonderlijke expertise om processen, technologieën en de vaardigheden van zowel ons eigen personeel als van andere partners te kunnen combineren", zei Thierry Breton, Chairman en CEO van Atos Origin.

Met deze overeenkomst wordt het grootste sportgerelateerde IT-contract dat ooit is toegewezen met nog eens vier jaar verlengd. Daarnaast wordt een partnerschap dat al meer dan 20 jaar duurt tussen de Olympische Beweging en Atos Origin versterkt. Dit partnerschap is gebaseerd op vertrouwen, technologische kennis en expertise.

Atos Origin integreert, beheert en beveiligt het omvangrijke IT-systeem dat de wedstrijdresultaten en informatie over de atleten in minder dan 0,3 seconde doorgeeft aan de toeschouwers en media wereldwijd. Dit project is een van de meest bedrijfskritieke IT-projecten in termen van beveiliging van gegevens, vaste budgetten en een onwrikbare deadline. Na elke Spelen zorgt Atos Origin voor een goede kennisoverdracht zodat de expertise, processen, technologieën en medewerkers van de ene Olympiade meegaan naar de volgende. Dankzij de ervaring die het IT-team heeft opgebouwd, in combinatie met een hoge mate van professionaliteit en expertise, verkeert dit team in een uitstekende positie om de complexiteit van een dergelijk grootschalig project aan te kunnen. Al deze ervaring wordt vervolgens gedeeld met andere klanten van Atos Origin in alle bedrijfssectoren.

Over Atos Origin
Atos Origin, een internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van ¤ 5,5 miljard in veertig landen met een werknemers-aantal van 50.000 van wie circa 8.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Atos Origin is de wereldwijde IT-partner voor de Olympische Spelen en heeft een internationaal klantenbestand. Atos Origin staat genoteerd op de Paris Eurolist Market en opereert onder de namen Atos Origin, Atos Worldline en Atos Consulting. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com