Ingezonden persbericht


Persbericht

ZyLAB presenteert nieuwe juridische review oplossing voor efficiënter e-Discovery proces

ZyIMAGE e-Discovery en Productieplatform uitgebreid met snelle Lineaire review tool

Amsterdam, 25 mei 2009 - ZyLAB, een innovatieve ontwikkelaar van Information Access Solutions, heeft het ZyIMAGE e-Discovery en Productieplatform uitgebreid met een nieuwe snelle, lineaire juridische review tool. De nieuwe oplossing is volledig toegankelijk via een standaard web browser. Het platform biedt organisaties één van de meest robuuste en complete oplossingen binnen de industrie.

Lineaire juridische review is een veel voorkomend proces waarbij (elektronische) documenten stuk voor stuk bekeken en beoordeeld worden. Een review wordt door zowel bedrijfsjuristen als externe advocaten kantoren gedaan. De review van grote documenten sets omvat bepaling van relevantie, priviliged correspondentie (client-advocaat, client-dokter enzovoort), vertrouwelijkheid en de ontvankelijkheid van data voor een rechtszaak. Vaak wordt dit proces lineair uitgevoerd; de juridische medewerkers kijken naar ieder document dat vermeld staat op een uitgebreide reviewlijst. Met de ZyIMAGE oplossing is dit proces gestroomlijnd door het voor gebruikers mogelijk te maken een zoekopdracht uit te voeren binnen de reviewlijsten of documentdossiers. Wanneer de onderzoekers documenten vinden die interessant zijn, worden deze gemarkeerd met een aparte code of omschrijving. Deze nieuwe aanpak verbetert de nauwkeurigheid van de review, het vermindert de tijd die normaal nodig is voor de review van het originele dossier en bespoedigt het totale proces.

Het uitgebreide ZyIMAGE e-Discovery en Productieplatform verenigt tools voor informatiemanagement, identificatie (mogelijk relevante bronnen lokaliseren van elektronisch opgeslagen informatie), preservering (verzekeren dat de elektronisch opgeslagen informatie beschermd is tegen ongeoorloofd aanpasssen of verwijderen), verzameling (verzamelen van de elektronisch opgeslagen informatie voor vervolgstappen van de e-Discovery), processing (hoeveelheid elektronisch opgeslagen informatie verminderen door de relevante informatie te filteren), review (beoordelen van de gefilterde informatie op relevantie), analyse (evalueren op content en context inclusief patronen, onderwerpen, mensen en discussie) en productie (ten behoeve van uitwisseling met andere systemen).

Met deze nieuwe juridische review tool kunnen gebruikers gescande en originele documenten analyseren zonder extra software te installeren. Anders dan bij concurrerende oplossingen, hoeven elektronische documenten voor document review met de ZyIMAGE oplossing niet te worden geconverteerd in Tiff bestanden of .doc, .ppt, .xls, .msg, .pdf, .dwg, html of enig ander formaattype. De evaluatie kan worden uitgevoerd via een Internet browser zonder dat er extra plug-ins moeten worden geïnstalleerd. Tiff bestanden kunnen direct worden gemaakt zodat het anonimiseren van de documenten kan worden uitgevoerd via een webverbinding zonder dat browser plug-ins noodzakelijk zijn. Rapporten over de status van het proces en documenten kunnen real time worden gegenereerd.

"De integratie van de lineaire juridische review tool met de rest van onze suite, waardoor er in alle stadia van het Electronic Discovery Reference Model (EDRM) ondersteuning is, maakt het ZyIMAGE e-Discovery en Productieplatform één van de meest uitgebreide oplossingen op de huidige markt", zegt Dr. ir. Jan Scholtes, algemeen directeur van ZyLAB. "Het is een feit dat het reviewen van informatie het duurste onderdeel is van het e-Discovery proces. Organisaties kunnen kosten besparen door de berg te reviewen documenten zo klein mogelijk te maken. Dit is precies wat ons platform doet."

Over ZyLAB
ZyLAB Benelux BV is een 100% dochteronderneming van het snel groeiende en winstgevende ZyLAB concern. ZyLAB - opgericht in 1983 - is een toonaangevende leverancier van Document Management software die Global 2000-bedrijven en overheden helpt bij het digitaal archiveren en beheren van miljoenen pagina's gedigitaliseerde papieren- en elektronische documenten, inclusief e-mail en multimedia. Door de complete onderzoeksmogelijkheden van ZyLAB, met hoge kwaliteit zoek- en vindopties in ruim 200 talen, kunnen gebruikers alle informatie eenvoudig online organiseren en delen. Met ruim 7.500 installaties wereldwijd en meer dan 350.000 gebruikers beschikt ZyLAB over veel ervaring en kennis in uiteenlopende bedrijfssectoren en -applicaties. ZyLAB's Europese klanten omvatten een aantal toonaangevende organisaties op het gebied van onderzoek en justitie zoals de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD), Serious Fraud Office in het Verenigd Koninkrijk, de Duitse Douane (ZKA), de Zweedse belastingdienst (Skatteverket) en het Italiaanse ministerie van Justitie (Ministerio della Giustizia Italiana). Belangrijke klanten in de VS zijn overheidsinstanties als de FBI, CIA, Securities and Exchange Commission, Internal Revenue Service, Department of Homeland Security, the White House en Department of the Treasury. Daarnaast zijn ook bekende merken als Pepsico, Anheuser-Busch en Pacific Life Insurance Company klant van ZyLAB. De onderneming heeft hoofdkantoren in Amsterdam en Washington DC en regionale kantoren in Barcelona, Düsseldorf, Londen, Parijs en Singapore. Voor meer informatie: www.zylab.com