Ingezonden persbericht


Riverbed breidt branche office-strategie uit met Microsoft ~ Riverbed is de enige WAN-optimalisatieleverancier die Microsofts Windows Server 2008 R2 ondersteunt ~

25 mei, 2009 - Riverbed Technology, de IT-infrastructure performance company voor netwerken, applicaties en storage, heeft aangekondigd dat ze haar samenwerking met Microsoft heeft uitgebreid. Hierdoor biedt ze organisaties met medewerkers en kantoren wereldwijd de beste performance voor hun Microsoft-applicaties en -diensten. Daarnaast wordt de IT-infrastructuur vereenvoudigd. Momenteel kunnen klanten Microsoft Windows Server 2003 en Windows Server 2008 - inclusief remote diensten zoals Active Directory, DNS/DHCP, Media Streaming en printdiensten - draaien op het Riverbed Services Platform (RSP). Als logische volgende stap maakt Riverbed het mogelijk dat Windows Server 2008 R2 wordt uitgerold op het RSP.

"Riverbed en Microsoft blijven hun samenwerking uitbreiden", zegt Julius Sinkevicius, director Windows Server Marketing bij Microsoft. "We blijven innoveren en bieden organisaties oplossingen die de performance van hun Microsoft-omgeving verbeteren. De ondersteuning van Riverbed is cruciaal voor het succes van onze branche office-strategie. We zijn allebei toegewijd om samen te werken, zodat we onze klanten uitgebreide WAN-optimalisatie aan kunnen bieden met behulp van extra oplossingen."

Microsoft heeft de nieuwe feature BranchCache uitgebracht. Deze is bedoeld om de performance voor gebruikers van Windows 7 - die toegang hebben tot bestand- en webapplicaties gehost op Windows Server 2008 R2 server over het WAN - te verbeteren. Riverbed maakt het mogelijk om Windows Server 2003 en Windows Server 2008 in te zetten op de Steelheads met RSP. Momenteel zetten klanten Windows Server in op RSP om remote diensten te consolideren en kosten te besparen, op onder andere Active Directory, DNS/DHCP, Media Streaming en printdiensten. Wanneer Windows Server 2008 R2 wordt uitgebracht, kan het ingezet worden op RSP. De BranchCache feature is een dienst die organisaties kunnen inzetten op de Windows Server.

"Wanneer organisaties overstappen op Windows 7, vinden ze waarschijnlijk een locatie voor BranchCache op de Steelhead", zegt Zeus Kerravala, senior vicepresident Yankee Group. "Het is duidelijk dat Riverbed samengewerkt met Microsoft aan een brede visie en een diepgaande integratietechnologie waar hun gezamenlijke klanten voordeel van zullen hebben. Deze strategie positioneert Riverbed opnieuw als markt- en technologieleider in de WAN-optimalisatie markt."

"We hebben nauw samengewerkt met Microsoft aan de integratietechnologie via het POLP-programma en de integratie van Windows Server op RSP", zegt John Martin, vicepresident product management bij Riverbed. "Het ondersteunen van Microsofts laatste innovaties is een logische volgende stap in onze samenwerking. De samenwerking met Microsoft heeft het voor ons mogelijk gemaakt om onze belangrijkste toegevoegde waarde voor klanten uit te breiden. Hierdoor bieden we de beste versnelling voor de breedste applicatiegroep. In branche office-omgevingen voorziet de Riverbed/Microsoft-combinatie organisaties van een uitgebreide en geoptimaliseerde IT-omgeving."

RSP is een uitgebreid gevirtualiseerd dataservices-platform dat het mogelijk maakt voor klanten om belangrijke best-of-breed diensten in te zetten als virtuele applicaties. Voorheen werden deze diensten vanaf een toegewijde server aangeboden. Klanten kunnen deze virtuele applicaties direct inzetten op de Steelheads om de hardware-infrastructuur footprints bij de branche office verder te verminderen. Dit verlaagt de operationele bedrijfskosten.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Altijd als eerste de laatste persberichten van Riverbed Technology via deze RSS-feed: http://www.octanewire.com/nl/rss.php?client=22

Over Riverbed
Riverbed Technology is de IT-infrastructure performance company. De Wide Area Network (WAN) optimalisatie-oplossingen van Riverbed maken het voor organisaties mogelijk om zich te ontdoen van algemene IT-restricties door het verbeteren van de applicatieperformance, het mogelijk maken van consolidatie en het bieden van een wereldwijd bedrijfsnetwerk en inzicht in applicaties. Dit alles zonder de bandbreedte, storage of servers uit te breiden. Duizenden bedrijven met gedistribueerde omgevingen gebruiken Riverbed om hun IT-infrastructuur te versnellen, minder kostbaar en meer reactief. Meer informatie over Riverbed (NASDAQ:RVBD) is te vinden op http://www.riverbed.com/

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met OCTANE PR: Tel: +31 (0)40 266 1130
E-mail: riverbedbenelux@octanepr.com http://www.octanepr.nl