Ingezonden persbericht


Reliance Globalcom sluit vijfjarige overeenkomst met Tyco voor ontwikkeling en beheer grootschalige communicatie-infrastructuur

Amsterdam, 25 mei 2009 â¤* Reliance Globalcom heeft een vijfjarige overeenkomst gesloten met multinational Tyco voor het leveren en beheren van een grootschalige LAN/WAN-infrastructuur. Deze zal de meer dan 160 Tyco-vestigingen in Europa voorzien van spraak- en datadiensten. Tyco is onder de merknaam ADT in Europa onder meer actief als leverancier van brandpreventie- en beveiligingssystemen. Tyco koos voor Reliance Globalcom na een uitgebreide evaluatie van mogelijke leveranciers. Het bedrijf kwam tot de conclusie dat geen enkele andere internationale of regionale leverancier in staat was dezelfde expertise op het gebied van sourcing en beheer van netwerkinfrastructuren te leveren als Reliance Globalcom, dat al eerder voor Tyco werkte. Ook was deze partij als enige in staat om het coördinerend beheer op zich te nemen van meer dan twintig verschillende serviceproviders en onderaannemers die bij de overeenkomst een rol spelen.

Reliance Globalcom gaat voor Tyco een draadloos en vast LAN beheren, evenals een multiprovider MPLS Wide Area Network (WAN). Dit netwerk levert niet alleen bedrijfskritische applicaties aan eindgebruikers, maar ondersteunt ook IP-spraakdiensten die geleverd worden door Third Party Voice Service Providers van Reliance Globalcom. Hierdoor kan Tyco zijn oude PBX-telefooncentrales buiten gebruik stellen en zo besparen op de kosten van spraakdiensten.

Peter Mathers, directeur Telecommunicatie en Infrastructuur bij ADT: 'We werken al enkele jaren met Vanco. Sinds de overname van Vanco door Reliance Globalcom zijn we vooral onder de indruk geraakt van het commitment van het bedrijf voor transparante inkoopprocedures en van de financiële stabiliteit en investeringskracht.'

'Een van onze doelen met deze keus voor Reliance Globalcom was de reductie van het aantal verspreide netwerken en netwerkleveranciers. We hebben daarnaast ook onze andere doelen bereikt, waaronder het verlagen van de operationele netwerkkosten en het bouwen van een schaalbaar en betrouwbaar platform dat de volgende fase in onze ontwikkeling van convergente spraak- en datadiensten ondersteunt', zegt Mathers.

Tom Homer, Director of Client Management bij Reliance Globalcom: 'Wij zijn zeer verheugd dat Tyco de relatie met ons wil voortzetten en deze ook verbreedt naar spraak- en LAN- en WAN-diensten. De wereldwijde economische teruggang heeft tot nieuwe uitdagingen geleid voor ons en onze klanten. De nieuwe diensten die we Tyco leveren, zijn exemplarisch voor de diensten die meer klanten naar verwachting in 2009 en daarna nodig hebben. Convergentie van spraak en data en cloud-diensten, zoals de IP-spraakservice die we aan Tyco leveren, zijn belangrijke elementen voor het voldoen aan zakelijke eisen tegen een optimale prijsstelling.'

###
Over ADT
ADT is onderdeel van Tyco International en ontwerpt en installeert brandalarm- en beveiligingssystemen voor de particuliere en zakelijke markt en voor de overheid. Het portfolio omvat alarmsystemen, videosurveillance, toegangscontrole, RFID, brandalarmering en brandbeveiliging. Meer informatie is beschikbaar op www.adtemea.com.

Over Reliance Globalcom
Reliance Globalcom is een divisie van Reliance Communications Limited. De divisie leidt de wereldwijde telecomwerkzaamheden van de grootste geïntegreerde telecomserviceprovider van India. Reliance Globalcom brengt synergie in de wereldwijde bedrijfsvoering van Reliance Communications. Hieronder vallen de divisies Enterprise Services, Capacity Sales, Managed Services en een uiterst succesvol portfolio van retailproducten en -diensten, waaronder Global Voice, Internet Solutions en Value-Added Services. Het bedrijf bedient meer dan 1.400 grote organisaties, 200 carriers en 1,7 miljoen retailklanten in 50 landen verdeeld over vijf continenten. Reliance Globalcom is in het bezit van het grootste onderzeese kabelsysteem ter wereld, met een lengte van meer dan 65.000 kilometer. Dit systeem is naadloos geïntegreerd met de 110.000 kilometers aan particuliere glasvezelkabel van Reliance Communications. Tezamen biedt dit een stabiel platform voor het leveren van wereldwijde diensten. Het platform verbindt 40 belangrijke markten in India, het Midden-Oosten, Azië, Europa en de Verenigde Staten. Met de recente overname van eWave World, een pionier op het gebied van wereldwijde Wimax-netwerken, heeft Reliance Globalcom de mogelijkheid om 4G-diensten te introduceren in meer dan 50 landen. Ook kocht het bedrijf onlangs Vanco Group. Nu kan het bedrijf beheerde diensten leveren in meer dan 230 landen wereldwijd. Meer informatie is beschikbaar op www.relianceglobalcom.com.

Over Reliance Communications
Reliance Communications Limited is opgericht door Shri Dhirubhai H Ambani (1932 - 2002) en is het moederbedrijf van de Reliance Anil Dhirubhai Ambani Group. Deze groep heeft momenteel een nettowaarde van Rs. 63.000 crore (14 miljard US Dollar), een omzet van Rs. 12.000 crore (3 miljard US Dollar), een nettowinst van Rs. 8.000 crore (2 miljard US Dollar) en geen nettoschuld.

Reliance Communications is de voornaamste serviceprovider van volledig geïntegreerde telecomoplossingen in India. Het bedrijf heeft ongeveer 77 miljoen klanten, waaronder twee miljoen retailklanten buiten India, en behoort tot de top 10 van telecombedrijven wereldwijd, gerekend naar het aantal klanten per land. Reliance Communications heeft 2.100 Indiase bedrijven en multinationals en ruim 800 wereldwijde, regionale en lokale carriers als zakelijke klant.

Reliance Communications heeft een geavanceerd pan-Indiaas, geïntegreerd (draadloos en vast) en convergent (data, spraak en video) digitaal netwerk opgezet. Dit netwerk kan geavanceerde diensten ondersteunen voor uiteenlopende communicatiedoeleinden en heeft een dekking van ruim 20.000 steden en 450.000 dorpen. Reliance Communications is eigenaar van en beheert de wereldwijd grootste IP-infrastructuur. Deze omvat meer dan 175.000 kilometer glasvezelkabel in India, de Verenigde Staten, Europa, het Midden-Oosten, Azië en het Pacifische gebied.