Ingezonden persbericht


Persbericht

Gemeente Amsterdam sluit raamovereenkomst met Fujitsu Services

Maarssen, 25 mei 2009 - De gemeente Amsterdam heeft voor wat betreft het beheer en onderhoud van de IT-omgeving een raamovereenkomst afgesloten met vijf IT-dienstverleners , waaronder Fujitsu Services, wereldwijd specialist in IT-infrastructuurbeheer en outsourcing-services. Gezamenlijk leveren zij in de komende twee jaar hun diensten en oplossingen aan de gemeente.

Als één van de vijf preferred suppliers ondersteunt Fujitsu Services de IT-omgeving van de gemeente Amsterdam zowel op applicatie- als infrastructureel niveau. Met een breed portfolio aan services en geavanceerde analysetools, brengt Fujitsu Services de gemeente Amsterdam veel kennis en ervaring op het vlak van het verbeteren van de IT-omgeving.

"Wij zijn zeer verheugd dat de gemeente Amsterdam voor ons heeft gekozen. Deze overeenkomst onderstreept de kracht van onze IT Consultancy-divisie, die we op dit moment met een grote wervingscampagne sterk uitbreiden", zegt Eric Bouwer, Algemeen Directeur van Fujitsu Services Nederland. "We hebben onze diensten eerder geleverd aan de Dienst Werk & Inkomen van de gemeente Amsterdam en hopen op een net zo prettige samenwerking in de rest van de stad. Met een focus op duurzaamheid, kwaliteit en continue verbetering willen wij de gemeente ondersteunen in haar ambities."

(194 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Fujitsu Services
Fujitsu Services is het Europese IT-servicesonderdeel van de Fujitsu Groep: met een omzet van 32,9 miljard euro per jaar de op twee na grootste leverancier van IT-systemen en -services ter wereld. Fujitsu Services telt 21.000 werknemers, is in meer dan 20 landen actief en genereert een omzet van 3,22 miljard euro op jaarbasis.

Fujitsu Services ontwerpt, bouwt en beheert IT-infrastructuren voor bedrijven en instellingen uit verschillende branches en specifieke business solutions voor sectoren als financiële dienstverlening, gezondheidszorg en retail. Kernactiviteit is het leveren van IT-infrastructuurbeheer en -outsourcingservices voor desktop-, netwerk- en datacenter-omgevingen, in combinatie met diverse gerelateerde services: van consulting tot integratie en implementatie. Doel is om de prestaties van organisaties te verbeteren, waardoor zij in staat zijn hun klanten sneller en efficiënter te bedienen.

Fujitsu Services heeft samenwerkingsverbanden met onder andere Microsoft, Oracle, HP, Cisco en 3Com.

Voor verdere persinformatie kunt u kijken op http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/Fujitsu-Services/Gemeente-Amsterdam-sluit-raamovereenkomst-met-Fujitsu-Services/n/4523 of contact opnemen met Sander van Buuren van LEWIS, Global Public Relations: Tel: +31 40-235 46 00 Fax: +31 40 235 46 01 E-mail: sandervb@lewispr.com http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over Fujitsu Services kunt u contact opnemen met Paul Hassels Mönning (Marketing Director Netherlands), Fujitsu Services: Tel: +31 346-598309
E-mail: paul.hasselsmonning@nl.fujitsu.com