Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

ANWB waarschuwt voor boetes in Italië

Den Haag, 25 mei 2009

De ANWB waarschuwt leden om in Italiaanse stadscentra goed uit te kijken dat ze geen zones met beperkte toegang binnenrijden. Daarmee riskeert de bestuurder een boete van tenminste ¤ 90. De tooeristenbond heeft dit jaar al ruim 200 meldingen ontvangen van leden die in Italiaanse steden zijn bekeurd. De ANWB heeft de meeste meldingen ontvangen uit Florence en Arezzo.

Deze zones worden aangegeven met een rechthoekig bord met daarop de tekst Zona traffico limitato. Het bord zelf laat het internationale bord verboden in te rijden zien. De zones zijn ingesteld om luchtvervuiling tegen te gaan en om de monumenten te beschermen. Gemotoriseerd verkeer is hier alleen toegestaan voor vergunninghouders. Doorgaans wordt er gehandhaafd met behulp van flitspalen.

De boete wordt geïnd door het incassobureau European Municipality Outsourcing dat wordt ingehuurd door de Italiaanse overheid. Bezwaar maken heeft alleen zin als de bestuurder niet ter plaatse is geweest of als de bestuurder de boete pas ontvangt als er meer dan een jaar is verstreken.

Meer informatie en een afbeelding van het bord is te vinden via bijgaande link.

http://www.anwb.nl/rechtshulp,/voor-wie/vakantieganger/Boetes-in-Itali-.html

Persdienst ANWB

088-269 6239 (Annelies Tichelaar)
088-269 6288 (Markus van Tol)
088-269 6254 (Ad Vonk)
088-269 7803 (fax)
Persdienst ANWB