Ingezonden persbericht


Persbericht
25 mei 2009

Actuele verkeersinformatie op www.bereikbaar.amsterdam.nl

Voor mensen die graag willen weten of er files zijn op hun route in en rond Amsterdam is er vanaf nu actuele verkeersinformatie op www.bereikbaar.amsterdam.nl. Hier is de doorstroming te zien van het verkeer op belangrijke doorgaande wegen zodat men de reis beter kan plannen. Met het beschikbaar stellen van de actuele verkeersinformatie is een belangrijke nieuwe stap gezet in het bereikbaar houden van de stad.

Elke vijf minuten wordt de informatie op de kaart bijgewerkt. Er is dus steeds een actueel en betrouwbaar beeld beschikbaar van de verkeerssituatie op belangrijke doorgaande wegen in Amsterdam. Met een
smartphone of computer is de website te bekijken.
Zo kunnen automobilisten gemakkelijker files
omzeilen of het tijdstip van vertrek aanpassen. Naast meer gemak voor de weggebruiker, draagt actuele
verkeersinformatie bij aan betere bereikbaarheid van Amsterdam omdat het verkeer meer wordt gespreid
over de dag en het wegennet. De beschikbare
verkeersinformatie wordt in de toekomst verder
uitgebreid en doorontwikkeld. Zo zullen
weggebruikers in de toekomst ook worden
geïnformeerd via Dynamische Route Informatie
Panelen (DRIP's) langs de weg.

Verkeersinformatie over Zuidoost

Stedelijk verkeersmanagement
De files kosten de regio vele tientallen miljoenen euro's per jaar. Ook de luchtkwaliteit en de bereikbaarheid zijn gebaat bij een goede doorstroming. De gemeente neemt verschillende maatregelen om het verkeer zo goed mogelijk te laten doorrijden, zoals groene golven, het slim instellen van verkeerslichten en het parkeerverwijssysteem. De gemeente werkt intensief samen met de regio, bijvoorbeeld in het project `Verbeteren doorstroming A10' dat in samenwerking met Rijkswaterstaat, provincie Noord-Holland en Stadsregio wordt uitgevoerd.

Noot voor de redactie (