Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 25 mei 2009

Rouvoet en Bussemaker overtuigen zich van succes sport-zorgtrajecten

Sport levert een positieve bijdrage aan de hulpverlening aan jongeren in de jeugdzorg. Om zich daarvan te overtuigen bezoeken minister Rouvoet en staatssecretaris Bussemaker op maandag 25 mei Stichting De Combinatie Jeugdzorg in Eindhoven.

De bewindslieden van de ministeries voor Jeugd en Gezin en van Volksgezondheid, Welzijn en Sport kunnen dan aan de hand van twee demonstraties en gesprekken zien hoe de sport-zorgtrajecten in de praktijk werken. Ze gaan in gesprek met trainers, hulpverleners, maar vooral ook met kinderen en hun ouders en horen wat de ervaringen zijn tot nu toe.

Sport en jeugdzorg zijn sinds 2007 op een succesvolle manier met elkaar verbonden. In zogenaamde sport-zorgtrajecten werken de twee werelden van jeugdzorg en sport samen met als doel de jongeren uit de jeugdzorg te laten sporten. Omdat sport goed en leuk is, maar vooral omdat sport een positieve bijdrage kan leveren in de hulpverlening. Door een goede uitlaatklep te zijn en als een manier om vaardigheden te leren. Sport ondersteunt de doelen die de jeugdzorg met de hulpverlening aan jongeren wil bereiken.

Stichting De Combinatie Jeugdzorg werkt met zes verschillende sportverenigingen en sportscholen aan de uitvoering van de sport-zorgtrajecten. Inmiddels zijn ongeveer 80 jongeren van Stichting De Combinatie Jeugdzorg bij zes sportverenigingen aan het zwemmen, basketballen, voetballen, dansen, judoën of thaiboksen. Stichting De Combinatie Jeugdzorg is een organisatie voor jeugdhulpverlening uit de regio Zuidoost-Brabant.

MOgroep Jeugdzorg - de brancheorganisatie voor de jeugdzorg - verzorgt tot en met 2010 het programmamanagement van de sport-zorgtrajecten. De sport-zorgtrajecten maken onderdeel uit van het programma 'Meedoen Allochtone Jeugd door Sport' van de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Wonen Wijken en Integratie.

Voor andere informatie: MOgroep Jeugdzorg
Jos Andriessen
Senior communicatie-adviseur
Tel. 030 - 298 35 61
Mob. 06 - 21 84 73 72