Ingezonden persbericht


Persbericht

Almelo, maandag 25 mei 2009

Redbeans, duurzaamste koffiemerk van Nederland

Redbeans is door magazine Green.2 uitgeroepen tot het duurzaamste koffiemerk van Nederland. In het meinummer van Green.2 heeft het magazine een overzicht gemaakt van de 200 meest duurzame bedrijven van Nederland.

Redbeans is het hoogst scorende koffiemerk en staat op de tweede plaats in de 'eten & drinken' categorie. Het merk eindigde hiermee boven bedrijven als Gulpener, Verkade, Innocent en Ben & Jerry's. De biologische zuivel van Zuiver Zuivel ontving de eerste plaats in deze categorie.

De merken werden door onderzoek van Green.2 getoetst op de drie P's; people, planet & profit. Er werd gekeken naar innovatie, bereik, een praktische instelling en hart voor de planeet en mensheid.

De uiteindelijke lijst is gekozen door een jury van experts, als oud minister Vermeend, Jan Kamminga en GroenLinks gezicht Wijnand Duyvendak.

Eind april ontving Redbeans reeds als allereerste koffiemerk de classificatie 'klimaatneutraal' van de HIER-campagne.

Redbeans is een nieuw koffiemerk van Neuteboom Koffiebranders uit Almelo en is behalve klimaatneutraal ook biologisch en fairtrade gecertificeerd. Redbeans is beschikbaar voor supermarkten, grootverbruikers en horeca.

Persinformatie
Peter van der Linden
Tel.: 06 15661125
E-mail: pvdl@neuteboom.nl

www.redbeans.nl,
blog.redbeans.nl
www.neuteboom.nl

Beeldmateriaal
Hoge resolutie beeldmateriaal is te downloaden via www.redbeans.nl/download Username: redbeans, password: rodebonen

---- --