Politie Twente

Persberichten Politie Twente 25 mei 2009

Barbara Oerbekke / Jan Camphuis / Sandra Tiethoff: 053-4555588

Man aangehouden op verdenking van heling fiets

Hengelo

Een man uit Enschede is zondag 24 mei aangehouden, omdat hij ervan verdacht wordt een gestolen fiets op Internet te koop hebben aangeboden.

Zaterdagmiddag 23 mei is aan de Staatsburg te Hengelo een fiets gestolen. Een dag later zag de eigenaresse van de fiets, een 53 jarige vrouw uit Hengelo, haar gestolen fiets te koop staan op Internet. De vrouw heeft de politie ingeschakeld waarna agenten naar het adres zijn gegaan, dat vermeld stond in de advertentie. Hierbij is een 42-jarige man uit Hengelo aangehouden op verdenking van heling van een fiets. Een proces-verbaal wordt tegen de Hengeloër opgemaakt. (09-060797)

Autobestuurder veroorzaakt diverse aanrijdingen Enschede
Een man uit Enschede heeft zondag 24 mei in zijn woonplaats diverse, geparkeerde auto's aangereden, is tegen een boom tot stilstand gekomen en heeft vervolgens de benen genomen.

Aan de Tolstraat in Enschede heeft zondagmorgen 24 mei omstreeks 08:25 uur een auto al slingerend een aantal geparkeerde auto's aangereden. In de auto zat een 22-jarige bestuurder en een 23-jarige bijrijder, beide afkomstig uit Enschede. Na deze aanrijding heeft de passagier de auto verlaten, waarna de bestuurder alleen is doorgereden in de richting van de Kerkstraat. Op de Kerkstraat heeft deze man nogmaals een geparkeerde auto aangereden en ten slotte is hij tegen een boom tot stilstand gekomen. De 22-jarige bestuurder is uitgestapt en vervolgens te voet ervan doorgegaan in de richting van de Zwarteweg.

Op basis van een duidelijk signalement van een oplettende getuige kon de politie de 23-jarige bijrijder opsporen en aanhouden. De bestuurder heeft zich later die dag gemeld op het politiebureau. Hij is aangehouden voor het verlaten van de plaats van het ongeval. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Aanrijding twee vrachtauto's, A1 tijdelijk geblokkeerd

Enter

Een kopstaart aanrijding tussen twee vrachtauto's veroorzaakte maandagmorgen 25 mei een complete blokkade van twee rijbanen van de A1.

Maandagmorgen 25 mei werd om ongeveer 08.30 uur een kopstaart aanrijding tussen twee vrachtauto's gemeld op de A1 ter hoogte van Enter. Ongeveer halverwege het knooppunt Azelo en de afslag Enter reed een vrachtauto, bestuurd door een 41-jarige man uit het Sloveense Skofje Loka, achterop een voor hem rijdende vrachtauto, bestuurd door een 57-jarige man uit Blaski in Polen. Deze laatste moest remmen voor voor hem rijdend verkeer en dit werd door de 41-jarige te laat opgemerkt.

De 41-jarige raakte licht gewond aan een van zijn benen en werd voor controle door een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis in Almelo. De vrachtwagen van de 41-jarige is afgesleept, de 57-jarige kon met zijn vrachtwagencombinatie doorrijden naar de eigenaar van de combinatie, een firma in Rijssen.

De beide rijstroken van de A1 tussen het knooppunt Azelo en de afslag Enter zijn tot ongeveer 10.45 uur afgesloten geweest. Het knooppunt Azelo werd afgesloten zodat vanaf de A35 geen verkeer meer de A1 op kon rijden en werd omgeleid via Delden en Goor en via Wierden en Rijssen. Deze omleidingen hebben geen noemenswaardige problemen opgeleverd. (09-061001)

Aangehouden na brandstichting

Goor

Een man uit Goor kon zaterdag de 23e mei jl. op aanwijzen van een oplettende getuige worden aangehouden nadat er bij een papiercontainer brand was gesticht.

Zaterdagavond 23 mei omstreeks 20.15 uur werd gemeld dat er bij een papiercontrole aan de Pastoriestraat in Goor brand was gesticht. Een getuige, die haar honden uitliet, zag een en ander en waarschuwde de brandweer die het beginnende brandje kon blussen. Ook had de getuige een man op een fiets weg zien rijden bij de container op het moment dat zij het brandje ontdekte. Aan de hand van het signalement werd daarop even later een 39-jarige man uit Goor aangehouden en voor de rest van de nacht opgesloten. In de loop van zondag de 24e is hij afgehoord en proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Of de 39-jarige ook verantwoordelijk is geweest voor eerdere brandstichtingen die de afgelopen periode in Goor zijn geweest, wordt nader onderzocht. (09-060573)

Man rijdt in op groep mensen
Almelo
Een 50-jarige man uit Almelo werd maandag 25 mei aangehouden, omdat hij met een scooter op een groep mensen in was gereden.

Maandagmorgen 25 mei omstreeks 02.00 uur kreeg de politie melding van een conflict op de Zwaluwenstraat in Almelo. Een 50-jarige man uit Almelo had een autoruit vernield van een ex-vriendin, een 28-jarige vrouw uit Almelo. De man was ervan tussen. Toen de politie ter plekke kwam verscheen de 50-jarige met een scooter en reed in op de omstanders en politieagenten. De agenten konden de man overmeesteren en raakte niemand gewond. Tijdens de aanhouding werd een agent door de man geslagen met een staaf. Bij de man werd een mes aangetroffen. Het mes werd in beslag genomen. De man is voor verder onderzoek ingesloten. (09-060960)

Man aangehouden na zwaaien met neppistool Enschede
Een 20-jarige man uit Enschede werd zondag 24 mei aangehouden, omdat hij met, naar later bleek, een neppistool heeft gezwaaid.

Zondagavond 24 mei omstreeks 21.00 uur kreeg de politie melding dat een persoon met een pistool zou rondlopen op de Roombeek in Enschede. De politie startte een onderzoek. Na een goed gekregen signalement kon de politie een 20-jarige Enschedeër aanhouden. De man droeg, naar wat later bleek, een goed gelijkend neppistool bij zich. De man werd aangehouden. In de auto van de man werd nog een bivakmuts aangetroffen. De auto werd voor onderzoek afgesleept. De man is voor verder onderzoek ingesloten. (09-060909)

---- --