Landschap Noord-Holland


Persbericht

Heiloo, 25 mei 2009

Veel bezoekers natuurgebied Ilperveld

Het gaat goed met Bezoekerscentrum Ilperveld. Veel mensen komen deze dagen langs om een bootje te huren en te genieten van ons eigen Waterland. Volgens Louella Doornhein, coördinator van Bezoekerscentrum Ilperveld, is het met dit mooie weer verstandig om de bootjes op tijd te reserveren. Doornhein: "Onze fluisterbootjes, waarvan we er 7 hebben, zijn zeer geliefd en dus snel allemaal verhuurd. Gelukkig hebben we ook nog veel kano's en kunnen bezoekers ook voor een kayak kiezen. Dan zijn ze lekker actief en worden daar juist weer blij van!"

Want wat is er bij warm weer fijner dan te varen door de verborgen slootjes van dit oer-Hollandse natuurgebied? En dat op slechts 6 kilometer afstand van Amsterdam? De bezoekers stellen met de nieuwe vaarroutekaart zelf hun route samen en stappen op diverse plekken uit. Ze nemen zelf een picknickmand mee - of reserveren er vooraf één bij de InformatieWinkel - en hebben zo een heerlijke dag op het water!

Voor wie zich liever laat varen organiseert Landschap Noord-Holland op zaterdag 6 juni van 7.30 tot 9.30u de speciale excursie 'Pulletjes' met ontbijt. Deze vroege ochtendexcursie, die begint met een lekker ontbijt, start bij het Bezoekerscentrum Ilperveld. Vervolgens gaat u met een van de gidsen het water op. Voor wie liever 's middags het natuurgebied verkent is op zondag 7 juni een vaarexcursie gepland van 13.30 tot 15.30u. Neemt u vooral een verrekijker mee en een fototoestel!

Voor alle informatie over, en reserveringen van vaarexcursies, botenhuur en picknickmanden kunt u terecht bij de Informatiewinkel van Landschap Noord-Holland op tel. 088 - 006 44 55. Iedereen die (mee) wil varen is van harte welkom in Bezoekerscentrum Ilperveld aan de Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. De kosten van een vaarexcursie bedragen ¤ 9,50 per persoon. Bent u Beschermer van Landschap Noord-Holland, dan betaalt u ¤ 6,50. Kinderen tot 12 jaar mogen mee voor ¤ 4,50. De kosten voor het ontbijt bedragen ¤ 7,50 per persoon. Denkt u om gepaste kleding, het kan nat en modderig zijn.