Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

25 mei 2009

LED-lampen van campagne 'Ik Stap Oer!' als beste getest

De twee LED-lampen die gepromoot zijn in de duurzaamheidscampagne 'Ik Stap Oer!' zijn als beste getest in het televisieprogramma Kassa. Deze campagne, bedoeld om het Friese publiek aan de milieuvriendelijke LED-lamp te helpen, is zaterdag 23 mei afgerond. Door de duurzaamheidscampagne zijn bijna 20.000 energiezuinige LED-lampen verkocht.

De Pharox LED Eco van Lemnis Lighting lamp heeft volgens de test van Kassa de hoogste lichtopbrengst (249 lumen) en is met 9,99 euro ook één van de goedkoopste lampen. In de categorie led-lampen die een 25 Watt gloeilamp vervangt, komt de lamp van Tiparo als beste uit de test. Deze lamp heeft volgens het programma een goede prijs (9,99 euro) en een lichtopbrengst van 162 lumen. De test is voor consumentenprogramma Kassa uitgevoerd door Ties Koning, senior engineer bij TÜV Rheinland EPS B.V.

De kwaliteit van de lampen werd halverwege de campagne in twijfel getrokken door het bedrijf LedNed. Volgens LedNed zouden de lampen van 'Ik Stap Oer!' niet doen wat ze beloven. De rechtbank in Leeuwarden stelde LedNed niet in het gelijk. Nu blijkt ook uit de test van Kassa dat de Pharox en Tiparo uitstekende lampen zijn.