KLM

Persbericht: KLM en TAROM tekenen code share overeenkomst

AMSTELVEEN/BOEKAREST, 25 mei 2009 - KLM en de nationale Roemeense luchtvaartmaatschappij TAROM gaan vanaf 1 juni 2009 een code share overeenkomst aan. Dit houdt in dat de luchtvaartmaatschappijen wederzijdse vluchtnummers op elkaars vluchten aanbieden.

De code share overeenkomst geldt voor aansluitende vluchten tussen Amsterdam en Boekarest vice versa. Voor TAROM is Amsterdam geen nieuwe bestemming. Na een afwezigheid van vijf jaar start de luchtvaartmaatschappij per 6 juni 2009 een dagelijkse dienst tussen Boekarest en Amsterdam. Met de drie dagelijkse vluchten die KLM al uitvoert, komt het totale aanbod zo op vier vluchten per dag. KLM biedt aansluitend - onder KLM-vluchtnummer - binnenlandse vluchten van TAROM aan tussen Boekarest en Iasi, Timisoara, Cluj, en Sibiu.

Volgens Executive Vice President Commercial van KLM, Erik Varwijk, brengt deze samenwerking voordelen voor klanten van zowel KLM als TAROM: "Onze passagiers krijgen meer reismogelijkheden tussen Roemenië en de rest van de wereld. Leden van het frequent flyer programma Flying Blue kunnen ook mijlen sparen op TAROM-vluchten die verkocht worden onder een KLM-vluchtnummer. TAROM klanten kunnen via de samenwerking met KLM optimaal gebruik maken van de hub Schiphol en het wereldwijde KLM netwerk".

Ruxandra Brutaru, Chief Executive Officer van TAROM, voegt toe: "Deze overeenkomst is een belangrijke stap voorwaarts voor de integratie van TAROM in de SkyTeam Alliantie." TAROM treedt begin 2010 als associate member toe tot SkyTeam. KLM is sinds 2004 full member van deze alliantie.

Op dit moment onderhoudt TAROM verbindingen met 34 internationale bestemmingen in 20 landen in Europa, Noord-Amerika en het Midden Oosten. Daarnaast vliegt TAROM op 11 lokale bestemmingen. Met het hervatten van de vluchten op Amsterdam versterkt de Roemeense luchtvaartmaatschappij haar netwerk terwijl beide maatschappijen voordelen zullen hebben van de code share samenwerking.



KLM