Ingezonden persbericht


Persbericht

CNV Metaal en elektro (een vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

25 mei 2009, Utrecht

------

CNV-leden bij Scania stemmen in met deeltijd-WW

De CNV-leden bij vrachtwagenfabrikant Scania hebben vanmiddag ingestemd met deeltijd-WW. De regeling gaat per 1 juni 2009 in en geldt voor alle 1.100 werknemers in de Zwolse vestiging.

CNV-onderhandelaar Theo Katerberg is zeer tevreden over de afspraak met Scania. "De werknemers houden hun baan, dat is belangrijkste. En voor het bedrijf geeft de regeling weer even lucht."

Gedurende de periode van deeltijd-WW (voorlopig 13 weken, maar mogelijk in totaal 15 maanden) vallen de werknemers voor 50 procent onder de WW. Toch houden de werknemers hun volledige salaris, dankzij een aanvulling door Scania tot 100 procent.

Door het afschaffen van de 2-ploegendienst raken de werknemers wel hun ploegentoeslag kwijt. De toeslag van 15 procent wordt in de komende 8 maanden afgebouwd. Verder wordt de loonsverhoging die de werknemers per 1 juni zouden krijgen, uitgesteld tot 1 januari 2010.

Katerberg is positief over de afspraak die over scholing is gemaakt. "Gedurende de periode van deeltijd-WW is in totaal 500.000 euro beschikbaar voor scholing."


- - -