Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

AccountView presenteert XBRL-aanpak in Australië

Op uitnodiging Nederlandse overheid naar

internationale conferentie over Standard Business Reporting

Amsterdam, 25 mei 2009 - AccountView gaat op uitnodiging van de Nederlandse overheid zijn aanpak voor de inzet van de definitietaal XBRL in financiële rapportage presenteren in Australië. Dit gebeurt tijdens de SBR Conference 2009, van 26 tot en met 29 mei in Sydney en Melbourne. Thema van de internationale conferentie is 'Revolutionising Business Reporting'. AccountView maakt als leverancier van financiële software deel uit van de Nederlandse delegatie. Deze bestaat uit een projectgroep van bedrijven en overheidsinstellingen die samen op een vooruitstrevende manier werken aan een gestandaardiseerde uitwisseling van financiële informatie.

De Australische overheid heeft de Nederlandse aanpak voor administratieve lastenverlichting in financiële rapportage geadopteerd. Deze aanpak is ondertussen nationaal en internationaal bekend onder de naam Standard Business Reporting (SBR). Het Nederlandse en Australische SBR-programma werken nauw samen, om ervaringen uit te wisselen, van elkaar te leren en gehanteerde standaarden te waarborgen. De Australische overheid wil in 2010 het gebruik van SBR invoeren.

Tijdens de SBR Conference zullen Nederlandse SBR-experts hun kennis, ervaringen en oplossingen presenteren aan Australische ondernemers, accountants en softwareleveranciers. Ook uit andere landen, zoals de Verenigde Staten, zullen experts op het gebied van SBR aanwezig zijn om hun knowhow te delen.

In Nederland is AccountView een van de pioniers in SBR, met een duidelijke visie op de toepassing van XBRL. Van begin af aan heeft het bedrijf onderstreept dat XBRL moet worden opgenomen in de basis van financiële software. Product Manager Han Wurtz van AccountView zal in Australië deze visie en de do's & don'ts bij de inzet van XBRL uit de doeken doen. Wurtz: "Kern van mijn verhaal is dat je XBRL in de cliëntenadministratie moet integreren. Dan kun je gemakkelijk koppelingen maken naar iedere gewenste taxonomie, bijvoorbeeld van banken, de Kamer van Koophandel of de Belastingdienst. Alle XBRL-output komt uit één datastroom en als een taxonomie verandert hoef je alleen de koppeling aan te passen."

De ervaringen van Wurtz in Australië zijn vanaf dinsdag 26 mei te volgen via zijn weblog:

http://www.accountview.nl/weblog SBR conferentie.

Contactgegevens:

AccountView

Casper Haspels

Tel.: +31 (0)20 - 355 29 99

casper@accountview.com

The Communication Force

Nanda Bechtholt

Tel.: +31 (0)23 - 56 56 850

nandab@communicationforce.com