Ingezonden persbericht


Sport1 koopt Spaanse voetbalrechten voor drie jaar

Amsterdam, 25 mei 2009 - Sport1 heeft haar internationale sportrechtenpakket verder uitgebreid met de voetbalrechten voor de Spaanse LaLiga (voorheen Primera Division). De rechten zijn getekend voor een periode van drie jaar en gelden zowel voor live uitzending op televisie als ook voor streaming op het Internet. Sport1 kan in de Spaanse voetbalweekeinden vijf wedstrijden van deze competitie tegelijkertijd vertonen. Op Spaanse voetbalavonden worden clips van de hoogtepunten van de topwedstrijden op de website van Sport1 getoond: www.sport1.nl.

Eerder heeft Sport1 ook de exclusieve rechten voor de Italiaanse Serie A verlengd voor het nieuwe voetbalseizoen 2009-2010. Van deze competitie zijn alle thuiswedstrijden van de 12 topclubs live te zien bij Sport1 waaronder Juventus, AC Milan, AS Roma en Internazionale.

"We zijn trots dat ons internationale voetbalpakket voor de komende jaren ook met het Spaanse LaLiga is gegarandeerd", zegt Kees Jansma, directeur van Sport1. "LaLiga completeert onze Europese topcompetities. Samen met het Argentijnse en Braziliaanse voetbal dat we deze zomerperiode uitzenden kunnen we met recht zeggen dat ons voetbalaanbod wereldwijd is".

Over Sport1
Sport1 is een digitale 24-uurs sportzender met een breed scala aan live sport. De zender heeft zowel de rechten voor televisie, Internet (www.sport1.nl) als voor een mobiel platform (http://m.sport1.nl). Sport1 biedt twee digitale 24-uurs sportkanalen en vier extra kanalen voor live evenementen aan, waarbij de kijker zelf kan beslissen welke wedstrijd hij volgt. Het aanbod van Sport1 omvat alle belangrijke Europese voetbalcompetities, evenals de UEFA Champions League en de Copa Libertadores. Ook zijn hockey, basketbal, darts, golf, volleybal en tennis te zien. Sport1 biedt ook een HDTV-kanaal aan. Kijkers kunnen Sport1 ontvangen door een abonnement af te sluiten met Ziggo, UPC, CAIW, Delta, Tele2 of via Canal Digitaal. Sport1 is onderdeel van Chellomedia, de Europese content-divisie van Liberty Global, Inc. en een toonaangevend mediabedrijf en distributeur van zenders, content en videodiensten.