Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Controle Groennetwerk                                     |

Zaterdag 23 mei heeft het Groennetwerk Apeldoorn in het buitengebied van de gemeente Apeldoorn, Voorst en Brummen een milieu handhavingsdag gehouden. Het Groennetwerk is een samenwerkingsverband tussen de groene BOA's (buitengewone opsporingsambtenaren, zoals boswachters), de Koninklijke Marechaussee en de politie. In totaal zijn 53 personen gecontroleerd.


Elf personen zijn gewaarschuwd voor zaken als het vissen in strijd met de regels, het zich bevinden buiten wegen of paden of het zich bevinden in een hooiland.
Tegen negen personen is proces-verbaal opgemaakt i.v.m. het zich bevinden op verboden grond of voor het rijden met een motorvoertuig in verboden gebied.
Verder werden in een bosgebied zaagwerkzaamheden met een motorzaag stopgezet omdat hierbij veiligheidsregels niet in acht werden genomen.
Ook is een hoeveelheid hennepafval aangetroffen, en op een andere locatie een zestal luchtfilters afkomstig uit een hennepkwekerij. Het afval en de filters zijn vernietigd.


Op verzoek van inwoners van Apeldoorn is verder een gewonde vleermuis gevangen, die door een kat gegrepen was. Het dier is uit zijn lijden verlost.
Ook is er hulp verleend bij het vangen van een rode rattenslang van ruim 1 meter lengte die in een tuin werd aangetroffen. Wie de mogelijke eigenaar is van de slang is niet bekend. De slang is opgehaald door de Dierenambulance.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(

---- --