Politie Groningen

Verdachte berovingen Haren in auto aangehouden

Haren, 25-05-2009 o De politie hoopt met de aanhouding van een 28-jarige man de drie berovingen het afgelopen weekend in Haren te hebben opgelost. De man kon worden opgespoord mede dankzij getuigen van de beroving zondagavond aan de Hertenlaan. Daar werd een fietsster aangereden, van haar tas beroofd waarna het slachtoffer nog zon 50 meter aan de auto van de man werd meegetrokken. Getuigen noteerden het kenteken van de wagen die de volgende dag door de politie in een straat in Groningen Zuid werd gezien. De bestuurder werd gearresteerd.

Na de tweede beroving zaterdagavond aan de Kerklaan werd duidelijk dat mogelijk een en dezelfde dader in Haren actief was. De politie verhoogde het toezicht, informeerde ook de politie in Drenthe en schakelde het eigen Roof Coördinatie Team in.

Het zondagavond genoteerde kenteken bleek bij een auto te horen die enige tijd terug was verduisterd. De verdachte, formeel zonder vaste woon- of verblijfplaats, ontkende in een eerste verhoor dat hij iets met de berovingen te maken heeft. De auto zou hij hebben uitgeleend. De man is voor verder onderzoek ingesloten.
Het slachtoffer van de derde beroving zondagavond hield hier schaafwonden en een gekneusde hand aan over. Op alle drie de vrouwen hadden de berovingen emotioneel een grote impact. De politie komt nog steeds graag in contact met mensen die getuige zijn geweest. Er kan worden gebeld met Regiopolitie Groningen via het algemeen telefoonnummer 0900-8844.