Feest op de Don Bosco school


DORDRECHT, 20090517 -- Het is feest op de Don Bosco school in Dordrecht, omdat zij 50 jaar bestaat. De school begon 50 jaar geleden in een noodgebouw in de Van Gendtstraat in Wielwijk.

Meester van de Bempt was toen de directeur. Er zaten jongens en meisjes op de school. Na een paar jaar, kwam er voor de jongens een mooi nieuw gebouw in de Dresselhuysstraat. De meisjes bleven voorlopig nog in het noodgebouw. Toen het gebouw aan de Nolensweg klaar was, verhuisde de meisjes naar de Theresiaschool. De directeur bij jongens was meneer van Loon. De directeur van de Theresiaschool was zuster Pauline.

Veertig jaar geleden werd er een start gemaakt met gemengde scholen. In Crabbehof waren toen twee gemengde katholieke lagere scholen en twee kleuterscholen.

25 Jaar geleden kwam er een fusie tussen deze scholen en werden deze scholen samen basisschool Don Bosco. Meester Frans van Geel werd toen directeur. Er waren twee locaties, op de Nolensweg en op de Dresselhuysstraat. Vanwege de centrale ligging, de aanwezigheid van kleutergebouw en de gymzaal werd ervoor gekozen om alleen het gebouw aan de Nolensweg te gebruiken. Twee jaar geleden kwam de huidige directeur, meester Richard Lentze. Dit door ziekte en overlijden van meester Frans van Geel.

In de feestweek van 25 t/m 29 mei 2009 vinden er allerlei leuke activiteiten plaats. De week wordt feestelijk geopend met taart van echte bakker Korteweg en ballonnen. Elke dag is er een verassing voor de kinderen. De school sluit deze week knallend af met op vrijdag een groot feest voor leerlingen, ouders, leerkrachten en genodigden.

bs Don Bosco





ingezonden persbericht