Nieuwe portal RIPE NCC ontwikkeld door Xebia


Xebia neemt scepsis outsourceprojecten bij RIPE NCC weg

HILVERSUM, 20090525 -- Xebia, specialist op het gebied van Agile Java software development, heeft een nieuwe portal ontwikkeld voor RIPE NCC. RIPE NCC is binnen haar service regio (74 landen) verantwoordelijk voor de verspreiding van IP-adressen aan haar leden, voornamelijk Internet Service Providers. De nieuw op te zetten portalomgeving van RIPE NCC heeft als doel de communicatie met deze leden verder te stroomlijnen. Zo ontwikkelde Xebia nieuwe software op basis van Java om de halfjaarlijkse RIPE-meetings mee te kunnen organiseren en te regisseren. Dit project wordt Agile en gedistribueerd uitgevoerd samen met Xebia India.

Het project wordt uitgevoerd aan de hand van negen iteraties van ieder twee weken. Het projectteam van Xebia bestaat uit zes developers, plus een part-time rol voor kwaliteits- en projectmanagement. Dit team wordt aangevuld met een business analist en product owner vanuit RIPE NCC. Het zwaartepunt van het project ligt in India, waar zich vier developers bevinden.

Andrew de la Haye, COO van RIPE NCC was eerst sceptisch over het uitbesteden van development projecten aan India: "Ik heb in het verleden negatieve ervaringen gehad met outsourcetrajecten naar India. Maar ik heb het volste vertrouwen in Xebia's offshore strategie en de kwaliteit van hun mensen in India. Xebia heeft ons afgelopen jaren bij diverse projecten bijgestaan, onder andere bij het opzetten van een relationele database. Dankzij de hulp van Xebia hebben wij bij dit specifieke project zeer snel een innovatieve en succesvolle oplossing kunnen ontwikkelen."

---

Over Xebia

Xebia is marktleider op het gebied van Agile en Java ontwikkeling en Architectuur. De internationale organisatie biedt consultancy en voert complete projecten uit, vanuit vestigingen in Nederland, Frankrijk en India. Xebia ontwikkelt op basis van Java technologie en de Agile methode, en gebruikt daarbij gedistribueerde ontwikkelteams. Van deze teams is de helft van de ontwikkelaars in Nederland en de andere helft in India gesitueerd. Zo combineert het bedrijf de voordelen van offshore met het succes van Agile. Xebia stelt met de klant doelen vast en levert stap voor stap werkende software op met de hoogste business value. De voortgang van projecten wordt continu gemeten aan de hand van werkende producten of prototypes. Deze samenwerking blijkt goedkoper en het resultaat voldoet altijd aan de gestelde eisen. Xebia helpt haar klanten tevens met het invoeren van de Agile methode door middel van coaching en trainingen.


Xebia heeft ruim honderdvijftig zeer ervaren consultants in dienst, waarmee het bedrijf haar klanten kan ondersteunen bij de uitdagingen die grootschalige enterprise projecten met zich mee brengen, van architectuur en ontwikkeling tot beheer. Het bedrijf behoort tot de top 20 snelst groeiende technologiebedrijven volgens de Deloitte Technology Fast 50, 2008. Voor meer informatie: www.xebia.com.





ingezonden persbericht