Gemeente Valkenswaard


Onkruidbestrijding op verhardingen

De gemeente Valkenswaard gaat dit jaar het onkruid op alle verhardingen chemisch bestrijden. De werkzaamheden starten vanaf maandag 25 mei.

De gemeente gebruikt hiervoor de DOB-methode (Duurzaam OnkruidBeheer). Net als vorig jaar wordt er gespoten via de selectspray. Dat wil zeggen dat er gewerkt wordt met een speciale spuitmachine. Deze machine spoort met behulp van sensoren zelf groen in de bestrating op en laat daarop een hoeveelheid bestrijdingsmiddel los. Onkruidvrije bestrating wordt niet bespoten. Dit betekent dus dat op verharding waar geen onkruid groei is, er ook geen bestrijdingsmiddel verbruikt wordt. Op deze manier wordt dus zeer selectief omgegaan met het bestrijdingsmiddel.

Vragen bewoners
Bij de afdeling Leefomgeving van de gemeente komen regelmatig vragen binnen van inwoners die aangeven zelf te willen zorgen voor het onkruidvrij houden van het trottoir voor hun woning.

Deze inwoners willen liever niet dat de gemeente bestrijdingsmiddelen gebruikt. Deze bewoners dienen ervoor te zorgen dat de bestrating schoon is voor maandag 25 mei. Met de selectspraymethode wordt alleen daar gespoten waar onkruid straat.

Meer informatie
Indien u nog vragen heeft over de onkruidbestrijding op de verharding kunt u de heer J. den Hollander van de afdeling Leefomgeving. Hij is telefonisch bereikbaar via nummer 040-2083646.